• Головна
  • “Метінвест” і ГД ООН відкрили у Запоріжжі ком’юніті-центр “Опліч ХАБ”: унікальний центр з надання безкоштовної психологічної допомоги
Новини компаній
17:00, 18 липня 2023 р.

“Метінвест” і ГД ООН відкрили у Запоріжжі ком’юніті-центр “Опліч ХАБ”: унікальний центр з надання безкоштовної психологічної допомоги

Новини компаній

18 червня у Запоріжжі відкрили ком’юніті-центр “Опліч ХАБ”, у якому містяни можуть безкоштовно отримати психологічну підтримку, пройти групову арт-терапію і зняти навантаження за допомогою йоги. Унікальний центр розпочав роботу за ініціативи Групи Метінвест «Рятуємо життя» та Глобальний договір (ГД) ООН в Україні.

У воєнний час чимало українців потребують допомоги і психологічної підтримки. В рамках проекту Mental Help ГД ООН в Україні у Запоріжжі запустили роботу центру “Опліч ХАБ”, який надає можливість отримати безоплатну психологічну підтримку. 

До ініціативи долучилися представники бізнесу. 

“Разом ми створили для запоріжців місце психологічної безпеки. Тут ви зможете відкритись і поділитися страхами, а також відчути себе частиною спільноти та віднайти в собі сили витримати виклики нашого сьогодення. Фахівці хабу пройшли навчання з психологічної допомоги від найкращих світових експертів. Ви можете їм довіряти й покладатися на їхню допомогу”, - зазначила генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук.

Тетяна Сахарук наголосила, що це один з перших подібних проєктів в Україні. Досвід ком’юніті-центру «Опліч ХАБ» сподіваються масштабувати по іншим регіонам України. 

Провідна роль у запуску ком’юніті-центру належить гуманітарній ініціативі Групи Метінвест “Рятуємо життя”, яка допомогла з облаштування і меблюванням приміщення у Палаці культури “Металургів”, а також залучила психологів і персонал. 

“Метінвест - перш за все для людей і про турботу про людей. Саме тому Метінвест доєднався для до цієї ініціативи. На сімнадцятий місяць війни кожен із нас перебуває у стані психологічного виснаження. Але всі ми навчилися тримати це виснаження у собі. Це негативно впливає на наше ментальне здоров’я. Ми розуміємо, що потреба в психологічній допомозі, особливо в цікавих і зрозумілих форматах – величезна”, - відзначила директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом Групи Метінвест Тетяна Петрук. 

Ініціатива “Рятуємо життя” планує підтримати відкриття ком'юніті центрів у інших містах країни, де працюють підприємства “Метінвесту”. 

“Метінвест” і ГД ООН відкрили у Запоріжжі ком’юніті-центр “Опліч ХАБ”: унікальний центр з надання безкоштовної психологічної допомоги, фото-1

“Ми соціально відповідальний бізнес і останні півтора роки показали одну важливу мету - робити, а не казати. Ми допомагали переселенцям з Маріуполя, Авдіївки, розселяли їх у своїх соціальних об’єктах. Допомагали заново переоцінити своє життя і реабілітуватися. На нашому підприємстві ми організували гуманітарний хаб, з якого відправляли гуманітарну допомогу. «Опліч ХАБ» – це відповідь на внутрішній запит суспільства, на потребу у піклуванні про ментальне здоров’я. Переконаний, що цей майданчик стане простором допомоги у відновленні внутрішньої рівноваги для багатьох людей, які сьогодні дійсно потребують цього і тепер точно знають, де саме її можна отримати у Запоріжжі»”, - розповів на відкритті центру Генеральний директор “Запоріжсталі” Роман Слободянюк.

На сьогодні у хабі працюють найкращі фахівці у сфері психології, арт-терапії та йоги, які пройшли навчання від міжнародних експертів з Israel Trauma Coalition, UCLA та University of Denver. Ком’юніті центр має два основних напрямки допомоги: індивідуальна психологічна допомога, а також групова арт-терапія. Для всіх бажаючих доступний запис на заняття йогою, які знімають фізичну напругу для покращення психологічного стану. Центр має кваліфікованих персонал, який може працювати з дітьми. 

“Метінвест” і ГД ООН відкрили у Запоріжжі ком’юніті-центр “Опліч ХАБ”: унікальний центр з надання безкоштовної психологічної допомоги, фото-2

Директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук зазначила, що наразі в Україні розробляються подібні програми, однак на практиці це один з перших таких проєктів запущено саме у Запоріжжі. 

“Наше завдання створити такий пілот, який держава захоче імплементувати. Наш підхід набагато комплексніший ніж те, що наразі є. Зробити експертизу роботи ком'юніті-центру і взяти все найкраще, щоб розповсюджувати по всій Україні”, - відмітилаТетяна Сахарук. 

“Запоріжжя стало першим містом для вимушених переселенців, які їхали з окупованих районів Донецької, Луганської і Запорізької областей. Місто понесло навантаження. “Метінвест” як соціально орієнтована компанія завжди поруч. Це приклад того, як треба піклуватися про мешканців. Я дякую “Метінвесту” та іншим компаніям, які підтримують соціальні проєкти у місті”, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Степан Махсма. 

У відкритті «Опліч ХАБу» взяли участь усі партнери проєкту, які зробили внесок у запуск ком’юніті-центру. Окрім Групи Метінвест, це Carlsberg Ukraine, корпорація «Біосфера», Caparol Україна, «Епіцентр-К», Запорізька обласна рада, група компаній «Фокстрот», Равлик Боб, Hungarian Interchurch Aid’s (HIA), Безоплатна правова допомога та Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара. 

“Метінвест” і ГД ООН відкрили у Запоріжжі ком’юніті-центр “Опліч ХАБ”: унікальний центр з надання безкоштовної психологічної допомоги, фото-5

Мешканці Запоріжжя та всі охочі отримати допомогу “Опліч ХАБу” можуть звертатися за адресою: вул. Добролюбова, 7, Запоріжжя. Розклад роботи хабу можна знайти в Telegram-каналі та Viber-каналі. Записатися для участі в активностях центру можна за телефоном +380 66 853 78 98 або завітавши до центру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Група Метінвест #ГД ООН #Опліч ХАБ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...