• Головна
  • Колаборант із Запорізької області вчергове збрехав про британські бази ВМС
14:32, 18 липня 2023 р.

Колаборант із Запорізької області вчергове збрехав про британські бази ВМС

Колаборант із Запорізької області вчергове збрехав про британські бази ВМС

Так званий «очільник громадського руху «Мы вместе с Россией», пропагандист та колаборант Володимир Рогов 18 липня на своєму однойменному Telegram-каналі назвав сьгоднішній нічний удар армії РФ «адекватною реакцією на бази британських ВМС в Одесі та Миколаєві».

«Сегодняшний ночной удар Армии России - адекватная реакция на базы британских ВМС в Одессе и Николаеве. ВС РФ нанесли удары возмездия высокоточным оружием по пунктам базирования безэкипажных катеров в Одессе, где готовились террористические акты против России. Помимо этого, ударами ВС РФ в районах Николаева и Одессы уничтожены хранилища топлива общим объёмом около 70 тысяч тонн, с которых осуществлялось обеспечение военной техники ВСУ горючим», - написал Рогов.

Російські пропагандисти та державні медіа з подачі Міноборони Росії неодноразово поширювали фейк про те, що британська морська піхота бере участь у війні в Україні.

Як повідомляють фахівці VoxCheck, пропагандисти спотворили слова про роботу британської морської піхоти в Україні. Насправді британські військові займалися в Україні захистом та евакуацією посольства Великої Британії, але не брали участі у війні з Росією.Немає жодних доказів участі британських військових у російсько-українській війні, а також не існує ніяких британських баз ВМС в Одесі.

Маніпуляцією є і твердження щодо «терористичних актів проти Росії», адже такі заяви є частиною інформаційної стратегії Кремля, який намагається перекласти відповідальність на розв'язану Росією війну в Україні на чужі плечі, а також виставити себе жертвою власної агресії. АР Крим та Севастополь мають міжнародно-правовий статус «територій України, тимчасово окупованих Росією».

По-друге, вночі 18 липня з акваторії Чорного моря по Одесі було випущено 6 "Калібрів". За повідомленням Повітряних Сил України, усі ракети було знищено силами протиповітряної оборони. Уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних будинків.

Очільник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає, що нічна атака росіян на Одесу та Миколаїв з використанням ракет та "Шахедів" – це ще один доказ того, що країна-терористка хоче поставити під загрозу життя 400 мільйонів людей у різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту.

«Дякую Повітряним силам за ефективну роботу. Світ має розуміти, що мета Росії – це голод та вбивство людей. Їм потрібні хвилі біженців. Цим вони хочуть послабити Захід», – наголосив Єрмак.

Нагадаємо, раніше ми писали у нашому щотижневому дайджесті проінформаційні маніпуляції і фейки в запорізькому інфопросторі .

“Цей матеріал  опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фейки #маніпуляції #Рогов #база МВС #катери #атака
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...