• Головна
  • В Запорізькій ОВА розповіли про збитки аграріїв через напад Росії
12:15, 18 липня 2023 р.

В Запорізькій ОВА розповіли про збитки аграріїв через напад Росії

Аграрії отримали збитки за рахунок вивезення або знищення російськими окупантами врожаю. По оперативним підрахункам, більше мільйона тонн пшениці було вивезено. За цінами станом на початок війни це 7 млрд гривень.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі ОВА сказав заступник начальника управління агропромислового розвитку Запорізької ОВА Олександр Ясинецький, повідомляє 061.

"150 одиниць техніки було викрадено або знищено - це на 360 млн гривень. Знищено ємності для зберігання на 1 млн тонн зерна, щоб їх відновити потрібно десь 4 млрд грн. Це щоби відбудувати площі", - сказав він.

Крім того, 4000 великої рогатої худоби знищено, 20 000 свиней, кілька тисяч птиці це на 320 млн грн і це не остаточні збитки кажуть посадовці.

'Ми знаємо що в Пологівському районі на лінії розмежування 33 підприємства повністю знищено, 44 підприємства частково знищено", - уточнив Ясинецький.

В минулому році на лінії розмежування через обстріли було знищено 450 тисяч тонн зернових. В цьому році в Пологівському районі 80 га посівів знищено.

Раніше 061 писав, як збирають врожай запорізькі аграрії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#окупація #війна #сільське господарство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...