• Головна
  • Правильно обраний клей - половина успіху: як додати в інтер'єр камінь
Новини компаній
11:00, 14 липня 2023 р.

Правильно обраний клей - половина успіху: як додати в інтер'єр камінь

Новини компаній
Правильно обраний клей - половина успіху: як додати в інтер'єр камінь

Поліпшити вигляд інтер'єру можна різними способами, але декорування стін штучним або натуральним каменем може стати саме тією особливістю, що додасть розкоші та затишку приміщенню. Багато хто думає, що такий ремонт занадто трудомісткий, проте це не так.

Головне вибрати правильний клей для каменю, щоб він міцно тримався й радував вас своїм виглядом. Найкращим варіантом для таких робіт стане спеціальний еластифікований клей для натурального і штучного каменю.

Таку речовину використовують як для внутрішнього, так і для зовнішнього облицювання поверхонь усіма видами природного, штучного і литого каменю (крім мармуру), а також бетонною, керамічною і скляною непрозорою плиткою. Варто зазначити, що цей варіант підійде також для використання в системах підлог з водяним і електричним підігрівом.

Еластифікований клей для натурального і штучного каменю користується величезною популярністю, адже він еластичний, має високу адгезію і не шкодить людині та навколишньому середовищу.

Як приготувати клейовий розчин

Як зазначає відомий виробник еластифікованого клею Link-best, щоб приготувати розчин достатньо дотримуватися простого «рецепту»:

  • засипте суміш у ємність із чистою водою кімнатної температури з розрахунку 0,19-0,22 літра води на 1 кг суміші;
  • ретельно перемішайте отриману речовину, щоб там не було грудок і згустків;
  • витримайте 5 хвилин і знову перемішайте.

Як приклеїти натуральний або штучний камінь

Варто зазначити, що основа, на яку наноситиметься клей, має бути сухою, міцною і очищеною. Там не повинно бути ніяких вибоїн або тріщин.

  • Нанесіть розчинну суміш за допомогою лопатки, шпателя або терки на поверхню, що облицьовується, і розрівняйте її.
  • Після цього викладіть плитки на нанесену розчинну суміш і притисніть.
  • Вологою губкою видаліть можливі залишки клейового розчину.

Для деяких плиток краще використовувати комбінований метод нанесення. Це стосується ситуацій, коли плитка має товщину понад 10 мм і розміри понад 400×400 мм. У такому разі потрібно нанести клейовий розчин як на основу, так і на тильну сторону облицювальної плитки. А для стінових конструкцій краще використовувати додаткові механічні прикріплення.

Зверніть увагу, що клей для каменю зберігає свої властивості протягом 2 годин, а плитку необхідно укласти не пізніше ніж за 25 хвилин з моменту нанесення клейового розчину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#еластифікований клей #Link-best
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...