• Головна
  • У Запоріжжі перейменували площу Пушкіна на майдан Володимира Вернадського
18:45, 12 липня 2023 р.

У Запоріжжі перейменували площу Пушкіна на майдан Володимира Вернадського

У Запоріжжі перейменували площу Пушкіна на майдан Володимира Вернадського

На дев’ятнадцятій сесії міської ради депутатський корпус підтримав ініціативу перейменування площі Пушкіна на майдан академіка Володимира Вернадського.

Про це повідомляє 061

Володимир Вернадський – український учений-природознавець, мислитель, засновник і перший президент НАНУ, основоположник генетичної мінералогії, гео- та біогеохімії.

Автор проєкту рішення, голова бюджетної комісії Олександр Кияниця також зазначає, що перейменування площі Пушкіна на майдан Володимира Вернадського цілком підтримує запоріжець Макс Поляков, засновник громадської організації «Асоціація Ноосфера», підприємець у сфері космічних технологій та IT, меценат. Компанія Полякова придбала у власність будівлю БП «Ювілейний» де планує створити сучасний та новітній інноваційний центр, встановити пам’ятник Володимиру Вернадському та створити фотозону біля Олександрівського відділу РАЦС.

Анатолій Куртєв повідомив, що меморандум з Поляковим не був підписаний, проте є попередні домовленості з його представниками про створення сумісного проєкту з розбудови цієї площі та подальшого створення академії за підтримки бізнесу

«У нас вже є вулиця Вернадського, сам проєкт він комерційний. Поляков викупив будівлю два роки тому і ще нічого там не зробив, а чи буде він взагалі щось робити та коли – це питання, ніякого меморандуму, підписаних домовленостей немає», - зазначив депутат Геннадій Васильчук.

Дмитро Гладкий зазначив, що потрібно мати повагу до запоріжців, не можна використовувати одну й ту ж саму назву, бо це може викликати плутанину.

Після тривалого обговорення депутати підтримали перейменуванні площі Пушкіна.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#площа Вернадського #Макс Поляков #Ноосфера #розбудова #бізнес
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...