• Головна
  • У Запоріжжі депутати перейменували вулицю Таганську
18:05, 12 липня 2023 р.

У Запоріжжі депутати перейменували вулицю Таганську

У Запоріжжі депутати перейменували вулицю Таганську

Сьогодні, 12 липня, під час сесії Запорізької міської ради депутати погодили перейменування вулиці Таганської на вулицю Антона Незоли, незважаючи на те, що це питання не було винесено на обговорення робочої групи по створенню реєстру урбанонімів.

Про це повідомляє 061.

Антон Незола до повномасштабного вторгнення працював адвокатом, до цього будував кар’єру в Запорізькій обласній прокуратурі. Загинув на фронті 6 грудня 2022 року в Лиманському районі Донецької області під час боїв.

«З початком повномасштабного вторгнення, не маючи бойового досвіду, Антон Незола пішов добровольцем до лав Збройних Сил України. Приймав активну участь у звільненні Київської області від російських загарбників. Воював в Бучі, Ірпині та на Луганському напрямку. Він віддав життя за наше теперішнє та майбутнє. Для вшанування пам’яті захисника України, адвоката, справжнього чоловіка і патріота України, пропонуємо перейменувати вулицю Таганська на вулицю Антона Незоли у місті Запоріжжя», - зазначається в проєкті рішення.

Депутат та адвокат Дмитро Гладкий, що входить до складу робочої групи з урбанонімів зазначив, що це перейменування не розглядали члени робочої групи, а під час обговорення для вулиці Таганської раніше пропонували зовсім інші назви і це не зовсім правильно з боку ініціаторів, не зважати на напрацювання робочої групи та думку громади.

Врешті решт 33 депутата погодили перейменування вулиці Таганської на честь Незоли в сесійній залі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі пропонують перейменувати вулицю Волгоградську на честь радника декількох мерів Грищенка.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#перейменування #Таганська вулиця #реєстр урбанонімів #Антона Незоли #сесія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...