• Головна
  • Запорізькі депутати спрямували на медицину більше 200 мільйонів гривень: як їх розподілили
17:17, 12 липня 2023 р.

Запорізькі депутати спрямували на медицину більше 200 мільйонів гривень: як їх розподілили

Запорізькі депутати спрямували на медицину більше 200 мільйонів гривень: як їх розподілили

У Запоріжжі депутати затвердили збільшення видатків на 216 мільйонів гривень в рамках програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя».

Про це стало відомо під час засідання сесії міської ради, передає 061.

Посадовці зазначають, що з цієї суми – 212 мільйонів гривень спрямують на заробітну плату медичним працівникам комунальних закладів на виконання постанови Кабміну, якою передбачається збільшення мінімальної зарплати лікарів на території бойових дій. Зазначається, що зарплати зростуть в середньому на 20%.

Також на ремонт асфальтного покриття в пологовому будинку №4 виділять майже 2 мільйона гривень і 1,7 мільйона гривень наддадуть на поточний ремонт пожежної сигналізації в лікарні №9.

Ще близько 32 мільйонів гривень виділять на медикаменти для поранених, апарати зовнішньої фіксації, металоконструкції для лікарні №9 та лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги», поточний ремонт та реконструкцію деяких медзакладів.

Наостанок на реконструкцію інженерних мереж виділять ще 1,8 мільйона гривень і більше ніж 820 тисяч гривень спрямують на закупівлю медичного обладнання -хірургічного лазаря для лікарні №3 та аудіометра-тампанометра для дитячої лікарні.

При цьому в департаменті фінансової та бюджетної політики зазначають, що коштів на всі ці зміни в бюджеті немає. Посадовці чекають на те, аби дізнатися суму надходжень за перше півріччя і скоригувати бюджет. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі влада перевірить роботу фтизіопульмонологічної лікарні через численні скарги медпрацівників.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#охорона здоров'я #бюджет #медицина #гроші #виплати #обладнання #зарплати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...