• Головна
  • У Запорізькій області окупанти повідомили про травмування 14-річного хлопчика внаслідок обстрілів: ця інформація не підтверджується
17:41, 11 липня 2023 р.

У Запорізькій області окупанти повідомили про травмування 14-річного хлопчика внаслідок обстрілів: ця інформація не підтверджується

У Запорізькій області окупанти повідомили про травмування 14-річного хлопчика внаслідок обстрілів: ця інформація не підтверджується

На телеграм-каналах представників окупаційної влади вчора, 10 липня, почали з’являтися повідомлення про травмування в результаті обстрілів 14-річного хлопчика в селі Зарічне на Мелітопольщині.  Представники української влади наголошують, що підтвердження цим фактам у них не має.

Так, на окупаційному Telegram-каналі «ЗаТВ» вдень 10 липня з’явилося повідомлення про те, що нібито постраждав підліток в результаті атаки з боку ЗСУ.

«14-летний мальчик пострадал при обстреле Мелитопольского района со стороны ВСУ. Боевики вчера нанесли удар по селу Заречное.В украинских СМИ утверждалось, что ВСУ атаковали расположение российских военных. Но по факту повреждения получил гражданский объект», - наголошують в повідомленні окупантського телебачення.

Через вісім хвилини майже аналогічний допис опублікував на однойменному телеграм-каналі так званий «очільник громадського руху «Мы вместе с Россией» Володимир Рогов.

«Вчера, 9 июля, нацисты нанесли ракетный удар по селу Заречному Мелитопольского района и распространили в сети информацию, что поразили расположение российских военных. На самом деле повреждён пустующий склад, где и находился мальчик», - написав він.

Що робив хлопчик один на порожньому складі так і лишилося при цьому загадкою.

Пізніше Рогов опублікував фото з так званого «складу». При цьому огородження цього ангару абсолютно не пошкоджене, чого не скажеш про саму будівлю. При цьому місцеві мешканці, зазначали в коментарях, що на місці були військові і з високою долею ймовірності, об’єкт міг використовуватись для зберігання техніки чи озброєння.

Цікаво, що представники проросійських ЗМІ при цьому ні в той же день, ні наступного дня не зняли жодного сюжету з постраждалою дитиною, не показали, як виглядав той таємничий цивільний склад, не взяли коментарі у свідків чи батьків дитини.

В Запорізькій ОВА з приводу постраждалого хлопця нам повідомили, що офіційного підтвердження з громад, щодо факту травмування підлітка не надходило.

Теж саме нам повідомили в пресслужбі обласної прокуратури, де зазначили, що в ЄРДР такі відомості не внесені. Тому підтвердити цю інформацію також не можуть.

Мер міста Мелітополь Іван Федоров при цьому наголошує на тому, щовлучання було в ангарі села Зарічне, перетвореному на ворожу базу і мова йде саме про військовий об’єкт. 

"Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#хлопчик #травми #дитина #склад #ангар #військова база
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...