• Головна
  • За три дні ворог обстріляв Запоріжжя, Пологівський та Василівський район: 15 мирних людей травмовані, 4 загинули
15:08, 10 липня 2023 р.

За три дні ворог обстріляв Запоріжжя, Пологівський та Василівський район: 15 мирних людей травмовані, 4 загинули

За три дні ворог обстріляв Запоріжжя, Пологівський та Василівський район: 15 мирних людей травмовані, 4 загинули

За три доби РФ завдала 145 ударів по території Запорізької області. Під ударами ворожої авіації, РСЗВ та артилерії опинились жителі Пологівського та Василівського районів. Зруйновані промислові об’єкти, навчальний заклад, житлова інфраструктура регіону.  Внаслідок збройних атак постраждали 15 цивільних осіб, ще 4 людини загинули.

Про це повідомили в пресслужбі обласної Нацполіції, передає 061.

Загалом упродовж за вихідні зареєстровано 66 повідомлень про руйнування. Ворожі ракети і снаряди влучили по Запоріжжю, Задорожному, Гуляйполю, Оріхову, Залізничному, Гуляйпільському, Ольгівському, Чарівному, Червоному, Малинівці, Новодарівцв, Новоіванівці, Полтавці, Преображенці, Левадному, Малій Токмачці, Новоданилівці, Веселому, Білогір'ю, Темирівці, Степногірську.

Так, ворог ударив ракетами С-300 по об’єктах цивільної інфраструктури в обласному центрі та території Павлівської ОТГ. Внаслідок атаки зайнялися ангарні приміщення на промисловому підприємстві, також зруйнований загін для худоби на фермерському господарстві.

Окупанти використали авіабомби для знищення мирного населення Оріхова. Нагадаємо, мішенню для загарбників став міський загальноосвітній заклад. Декілька днів поспіль росіяни прицільно б’ють авіабомбами по його території. Наразі відомо про 13 поранених та чотирьох загиблих. Рятувально-пошукові тривають - під завалами ймовірно ще перебувають люди.

Крім цього, росіяни обстріляли інші населені пункти Пологівщини. Влучання зафіксовані переважно по житлових домівках і багатоповерхівках, також пошкоджені подвір’я, паркани, господарські будівлі на присадибних територіях. У результаті акту збройної агресії поранено чотирьох осіб, жителів Новоданилівки, Оріхова та Преображенки. Двох чоловіків та двох жінок доправлено до лікарні.

Наслідки всіх ворожих влучань задокументовані працівниками поліції та СБУ, відкриті кримінальні провадження. Правова кваліфікація воєнних злочинів порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області сапери вилучили боєприпаси до гармати і некеровані ракети.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#обстріли #артилерія #війна #мирні мешканці #травмовані
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...