• Головна
  • У Запоріжжі Держаудитслужба встановила ряд порушень при закупівлі системи оповіщення
10:31, 10 липня 2023 р.

У Запоріжжі Держаудитслужба встановила ряд порушень при закупівлі системи оповіщення

У Запоріжжі Держаудитслужба встановила ряд порушень при закупівлі системи оповіщення

Держаудитслужба провела перевірку закупівлі системи оповіщення міста Запоріжжя управлінням з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради.

Про це повідомили в пресслужбі Східного офісу Держпаудитслужби Запорізької області, передає 061.

У міськраді діє цільова програма розвитку цивільного захисту населенняна 2022-2026 роки. В подальшому було затверджено технічне завдання щодо створення міcцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення громади міста Запоріжжя.

На підставі цих рішень посадовці з управління з надзвичайних ситуацій придбали програмно-технічний комплекс системи оповіщення громади на загальну суму 28,4 млн гривень. Але при цьому перевищено встановлені бюджетним кодексом України повноваження та порушено Закон України «Про Національну програму інформатизації», адже вказану закупівлю проведено без погодження з генеральним державним замовником – Міністерством цифрової трансформації України.

Після висновків аудиторів посадовці все ж отримали позитивний висновок Мінцифри щодо придбання системи оповіщення.

За умовами договору на передачу програмно-технічного комплексу системи оповіщення країною походження обладнання повинна бути Україна, але в порушення цих умов прийнято обладнання виробництва інших країн. Крім того, постачальником не забезпечено передачу управлінню виключних майнових прав на володіння програмним продуктом вартістю 24,6 млн гривень.

Перевіркою також встановлено порушення строків оприлюднення звіту про виконання договору про закупівлю та не відповідність тендерної документації вимогам чинного законодавства.

За порушення законодавства уповноважену особу притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів, на керівника складено адміністративний протокол, який передано до суду. Матеріали перевірки передано до органів прокуратури та НАБУ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі витратять ще 2,6 мільйони гривень на систему оповіщення населення.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#система оповіщення #автоматизований комплекс #цивільний захист #безпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...