• Головна
  • На ЗАЕС окупанти хочуть перевести у стан “гарячої зупинки” 4-й енергоблок: частина атомників покинула станцію, - Енергоатом
17:30, 6 липня 2023 р.

На ЗАЕС окупанти хочуть перевести у стан “гарячої зупинки” 4-й енергоблок: частина атомників покинула станцію, - Енергоатом

Російські загарбники мають намір перевести енергоблок у стан “гарячої зупинки” попри зневоднення Каховського водосховища.

Про це повідомляє 061 з посиланням на “Енергоатом”.

За інформацією “Енергоатома”, призначений окупантами “керівник” ЗАЕС Юрій Чернічук видав розпорядження про переведення 4-го енергоблоку атомної станції у стан “гарячої зупинки”. При цьому загарбники не виконують рішення українського регулятора про переведення 5-го енергоблоку ЗАЕС у стан “холодної зупинки”.

У “Енергоатомі” зазначають, що через зневоднення Каховського водосховища функціонування двох блоків ЗАЕС у стані “гарячої зупинки” становитиме реальну загрозу аварії на атомній станції.

“Розуміючи наслідки таких дій, минулого тижня частина атомників Запорізької АЕС покинула станцію, не бажаючи брати участі у задумах росіян”, - повідомили у “Енергоатомі”.

Раніше 061 повідомляв, що на ЗАЕС відновили живлення з основної лінії електропостачання.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ЗАЕС #енергоблоки #небезпека #Енергоатом
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...