• Головна
  • В Запоріжжі не рекомендують купатись в Дніпрі через ризик захворювання на інфекційні хвороби
21:16, 5 липня 2023 р.

В Запоріжжі не рекомендують купатись в Дніпрі через ризик захворювання на інфекційні хвороби

В Запоріжжі не рекомендують купатись в Дніпрі через ризик захворювання на інфекційні хвороби

Якість річкової води в акваторіях запорізьких пляжів не відповідає гігієнічним вимогам за санітарно-хімічними показниками та є небезпечною в епідемічному плані. Це стосується як пляжів оздоровчих закладів, так і громадських.

Про це повідомили в облуправлінні Держпродспоживслужби з посиланням на Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

На 5 липня зареєстровано відхилення в пробах води Центрального пляжу (права та ліва сторона), в районі вул. Тбіліської, у зонах відпочинку СП «Водограй», «Хвиля», «Гребний канал», в районі вул. Українська, де показник Індексу лактозопозитивних кишкових паличок (індекс ЛКП) в 1 літрі води перевищує гігієнічні нормативи в 1,9 – 139 рази, колі-фаги - в 6-14 разів. Також зареєстровано перевищення індексу ЛКП на пляжі «Правий берег» по вул. Гребельна, 2.

За такої ситуації відпочинок на воді на воді може стати ризиком виникнення інфекційних захворювань.

Фахівці поінформували Запорізьку міську раду про погіршення якості води у річці Дніпро та запропонували обмежити купання, організувати сповіщення людей на пляжах про загрозу відпочинку на воді.

В Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб повідомили, що за результатами досліджень вода р. Дніпро кілька тижнів поспіль не відповідає вимогам по мікробіологічних та санітарно-хімічних показниках. Рівень кишкових інфекцій знаходиться на сезонному рівні. Випадків захворювання на холеру, сальмонельоз, дизентерію, вірусний гепатит А на минулому тижні не зареєстровано.

Як раніше писав 061, в МАГАТЕ повідомили, що вони поки не спостерігали ніяких видимих слідів мін або вибухівки на ЗАЕС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пляж #Запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...