• Головна
  • НКРЕКП скасувала підвищення тарифів, але КП «Водоканал» у Запоріжжі досі повідомляє про збільшення цін
15:54, 3 липня 2023 р.

НКРЕКП скасувала підвищення тарифів, але КП «Водоканал» у Запоріжжі досі повідомляє про збільшення цін

НКРЕКП скасувала підвищення тарифів, але КП «Водоканал» у Запоріжжі досі повідомляє про збільшення цін

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час свого позачергового засідання скасувала рішення від 29 червня 2023 року щодо збільшення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Прo це пoвідoмляє 061 з посиланням на повідомлення пресслужби НКРЕКП.

Згідно з цим рішенням тарифи на послуги КП «Водоканал» у місті Запоріжжя мали зрости в середньому на 32%. Зокрема, на централізоване водопостачання – 22,32 грн. за 1 куб. м (з ПДВ); на централізоване водовідведення – 14,40 грн. за 1 куб. м (з ПДВ). Загальний тариф 36,72 грн. за 1 куб. м (з ПДВ).

«Регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів», - зазначили в НКРЕКП.

При цьому на сайті міського «Водоканалу» посадовці досі не внесли зміни і останнє повідомленням стосується запровадження нових тарифів з 1 липня.

Комунальники пояснюють, що на збільшення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення вплинили зменшення обсягів реалізації з централізованого водопостачання на 16%, з централізованого водовідведення на 12% у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні (частина споживачів виїхала за межі міста, а частина підприємств зупинилася або суттєво скоротила обсяги виробництва); а також збільшення витрат на електричну енергію, реагенти, паливно-мастильні матеріали та оплату праці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі на сесії депутати розглянули петицію про зниження вартості проїзду в муніципальних автобусах

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#КП Водоканал #тарифи #гроші #ціни #зміни #НКРЕКП
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...