• Головна
  • "У дворі 7-метрова вирва": росіяни обстріляли приватний сектор у Кушугумі, - ФОТОРЕПОРТАЖ
12:06, 3 липня 2023 р.

"У дворі 7-метрова вирва": росіяни обстріляли приватний сектор у Кушугумі, - ФОТОРЕПОРТАЖ

"У дворі 7-метрова вирва": росіяни обстріляли приватний сектор у Кушугумі, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Пізно ввечері 2 липня моніторингові групи повідомили, що бачать рух ворожих зенітно-ракетних комплексів С-300 на тимчасово окупованій території Запорізької області. Близько другої години ночі під час повітряної тривоги ворожа армія випустила ракети по приватному сектору Кушугумської громади у Запорізькому районі. Постраждали приватні будинки у Малокатеринівці та Кушугумі.

Далі - в репортажі 061.

За словами секретаря Кушугумської селищної ради Вікторії Кривенко, було чути три гучних вибухи. Приблизно 12 будинків пошкоджено. Зараз працівники селищної ради обходять будинки та складають акти обстеження.

Одна з ракет впала у подвір'я подружжя Юлії та Володимира. Люди кажуть, що одразу так злякалися, що й не зрозуміли, що снаряд лежить прямо у городі.

"Я о 00:30 тільки заснула, коли все вибухнуло, прибігає до мене в кімнату чоловік, а у нього руки та ноги в крові. Склом поранило. Я його почала витирати. Коли світало, то ми побачили, що у нас все пошкоджено: город, туалет, времянка, будинок…. Це батьківський дім. Тут я народилась, жила", - каже пані Юлія.

"У дворі 7-метрова вирва": росіяни обстріляли приватний сектор у Кушугумі, - ФОТОРЕПОРТАЖ , фото-1

Вона ще перебуває у шоковому стані. Розповідає, що діти живуть у Запоріжжі, але їхня квартира також пошкоджена внаслідок одного з ворожих обстрілів. Тож, їхати до дітей подружжя не буде, а намагатиметься відновити будинок, наскільки це можливо.

Пан Володимир вийшов у двір і жахнувся, бо замість полуниці та помідорів на городі величезна вирва. Він навіть заміряв її. Каже, що глибина 7 метрів.

Володимир додає, що його та дружину врятував літній будиночок, який між будинком та городом. Саме ця будова взяла на себе основний удар і нині пошкоджена найбільше.

На місці обстрілів працює і начальник сектору комунального забезпечення Кушушумівської селищної ради Ельдар Юсуфов. Разом з іншими співробітниками селищної ради він збирає інформацію про необхідність кількість будівельних матеріалів. Говорить, що багато вікон вибито вибуховою хвилею, дахи побиті.

Допомогти ліквідувати наслідки атаки приїхали люди з сусідньої Малокатеринівки. За словами старости Малокатеринівського старостинського округу Людмили Волик, вмовляти людей приїхати на допомогу не довелось. Вже зранку бригада була готова їхати розбирати пошкоджені будинки та максимально швидко закривати їх плівкою та ОСБ.

"У нас також є влучання. Сталася пожежа. Дуже переживали, що перекинеться на поле пшениці, а там близько будинки. Але пощастило, що руйнувань нема і пожежа самоліквідувалась", - говорить староста.

Місцеві мешканці кажуть, що будуть працювати до тих пір, поки не допоможуть постраждалим людям довести їхні оселі до такого стану, щоб там можна було хоча б переночувати.

"Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Кушугум #С-300 #ракета #обстріл
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...