• Головна
  • СБУ оголосила про підозру співробітникам фейкового органу «Чернігівське відділення поліції»
10:56, 3 липня 2023 р.

СБУ оголосила про підозру співробітникам фейкового органу «Чернігівське відділення поліції»

Служба безпеки України за результатами слідчо-оперативних заходів встановила особи 9 колаборантів і зрадників, які вступили до створеного окупантами так званого «Чернігівського відділення поліції УВС по м. Бердянську та Бердянському районі ГУМВС по Запорізькій області». 

За даними слідства одним з керівників псевдоутворення призначено мешканця Донецької області, який під час тимчасової окупації регіону переїхав до Бердянська, де добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. 

Наприкінці квітня 2022 року чоловіка призначили на посаду виконуючого обов’язки начальника «уголовного розыска». 

Так званий правоохоронний орган сформовано переважно з колишніх співробітників органів МВС, які зрадили присязі народу України, або були звільнені за службовою невідповідністю – хабарництво, пияцтво тощо.

На своїй «посаді» він завзято узявся виконувати накази окупаційної влади. 

Зрадник особисто брав участь у патрулюванні міста та репресіях проти місцевих жителів для придушення руху опору в регіоні. Також він виконував накази загарбників з пошуку членів підпілля і партизанського руху та вилучення вогнепальної зброї у місцевих мисливців. Щоб вислужитись перед окупантами, зрадник ще й відстежував суспільно-політичні настрої серед громадян та доповідав співробітникам російських спецслужб про місцевих мешканців з проукраїнською позицією. Серед місцевих він проводив активну агітацію та схиляв їх на співробітництво з ворогом.

У ході проведення слідчо-оперативних дій співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази дій керівника та 8 його підлеглих, задокументували злочинну діяльність і встановили місця їх перебування та маршрути переміщення. 

Слідчі УСБУ в Запорізькій області кваліфікували дії колаборантів за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #колаборант
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...