• Головна
  • Відкрились всупереч «прильотам»: як винороб заснував перший в Запоріжжі винний бар, - ФОТО
21:04, 1 липня 2023 р.

Відкрились всупереч «прильотам»: як винороб заснував перший в Запоріжжі винний бар, - ФОТО

Відкрились всупереч «прильотам»: як винороб заснував перший в Запоріжжі винний бар, - ФОТО

Руслан Лопатко – запорізький бізнесмен і винороб, власник виноробні «Villa Del Vino», а з грудня минулого року ще й співвласник першого в Запоріжжі винного бару «Wine Bar». Ідея створення такого закладу в Руслана була давно, але він довго не наважувався її втілити в життя.

- Якось ми з Олексієм, моїм партнером, сиділи в мене вдома. В нього було бажання відкрити якийсь заклад, а я давно шукав з ким мені відкрити винний бар в Запоріжжі, щоб було представлене вино не тільки моє, а й інших виноробів. Ми на зиму таку історію відкрили і потім продовжили розвивати, - каже Руслан.

Руслану з Олексієм знадобилось трохи більше місяця, щоб відкрити новий заклад. В жовтні 2022 року вони почали шукати приміщення, меблі, обладнання, а вже в грудні винний бар почав приймати перших відвідувачів.

Відкрились всупереч «прильотам»: як винороб заснував перший в Запоріжжі винний бар, - ФОТО, фото-1

«Wine Bar» розташований на вул. Сталеварів, поруч з багатоповерхівками, які зруйнували російські ракети 6 жовтня 2022 року. Руслан зізнається, що саме через ворожі обстріли з’явилось бажання створювати щось нове та не відкладати на потім свої бажання.

- Хотілось відкритись всупереч всьому, а нехай вони (російські військові - ред.) йдуть на**р. Ми в той момент, коли почались сильні обстріли Запоріжжя, і почали рух. І саме в цей момент обрали приміщення. До "прильотів" в мене не було бажання щось відкривати. Поки ми з друзями не сіли якось ввечері і не вирішили. Ми в жовтні обирали приміщення. Дивились ще одне і там після "прильоту" був розбитий склопакет, - згадує винороб.

Багато «фішок» в інтер’єрі привезли з виноробні: дубові бочки слугують столами, ящики – полицями, пляшки – ліхтариками, піддони – лавками. У винному барі три просторих зала виконані в стилі лофт. Бар, як і виноробня, сімейна справа: на виноробні Руслану допомагає син Єгор, а у закладі – донька Софія.

В меню бару – червоне, біле та рожеве вино, виготовлене на виноробні «Villa Del Vino», з винограду, який вирощує Руслан на 5 гектарах землі. До вина можна обрати різноманітні закуски: сири, тапас (іспанська закуска), устриці, равлики, салати.

Одна з ідей Руслана – об’єднати крафтових виробників Запоріжжя, тому в барі часто організовують дегустації сирів, продукції пекарів, стейків, равликів, що вирощують на місцевій фермі. Також у «Wine Bar» проводять концерти.

Всіх гостей зустрічає талісман закладу – кіт Михасик.

- Коли я купив віллу до мене приблудилась кішка, я її підгодовував. Потім в неї з’явилися кошеня, кішка згодом кудись поділась. Кошеняти потім дали потомство і так декілька поколінь. Михасик в нас в минулому році народився на Великдень. Було чотири кошеня, трьох розібрали, а один залишився. Він якийсь не дуже пристосований був до вуличного життя. Я подивися, що в нього дуже слабке підшерстя і з’явилась ідея взяти його сюди і він тут прекрасно прижився. Він став талісманом, - розповідає Руслан.

Винороб каже, що «Wine Bar» - це заклад для людей, які не обов’язково повинні розбиратись у вині, а для тих, хто хоче посидіти з друзями за келихом крафтового вина, хто цінує невимушену атмосферу та спілкування.

Про виноробню «Villa Del Vino», яка розташована у с.Бабурка під Запоріжжям, читайте у репортажі 061 за посиланням

"Заварили бізнес" - це новий проєкт, в рамках якого ми будемо розповідати, як живе, виживає та народжується під час війни бізнес у Запоріжжі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#винний бар #Wine Bar #Запоріжжя #Руслан Лопатко #Villa Del Vino #вино #дегустація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...