• Головна
  • У Запорізькій ОВА обговорили погіршення якості води у річці Дніпро
15:35, 1 липня 2023 р.

У Запорізькій ОВА обговорили погіршення якості води у річці Дніпро

У Запорізькій ОВА обговорили погіршення якості води у річці Дніпро

У Запорізькій ОВА на нараді обговорили результати моніторингу впливу скидів очисних споруд та промисловості на якість води в річці Дніпро за участі представників профільних державних екологічних агенцій, управління водних ресурсів річок Приазов’я, обласного центру з гідрометеорології, комунальних і промислових підприємств.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької ОВА, передає 061.

Через підрив ворогом Каховської ГЕС суттєво змінились умови водопостачання та водовідведення, ступінь розбавлення стоків.обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ та Держекоінспекція щоденно здійснюють моніторингові дослідження в місцях у місцях водозаборів, біля випусків очисних споруд та пляжів.

На жаль фіксуються випадки відхилення від нормативних показників, в порівнянні з аналогічним періодом 2022 року кількість випадків збільшилось. Водозабір для питного водопостачання мешканцям місті Запоріжжя здійснюється з верхнего бьефа, тому зниження рівня Каховського водосховища не вплинуло результати досліджень в місцях водозабору.Наразі вони не свідчать про стійке бактеріальне забруднення питної води централізованого водопостачання міста Запоріжжя. Але тенденція погіршення якості води у річці Дніпро нижче греблі Дніпровської ГЕС викликає занепокоєння.

Крім того, оголились глибинні випуски очисних споруд ЦОС 1. КП «Водокнал» доручено терміново розпочати проектні роботи по опрацювати питання щодо прийняття технічних рішень з подовження довжини скидного колектору випуску центральних очисних споруд Лівого берегу до корінного русла р. Дніпро, розпочати роботи з проектування та реконструкції скидного колектору.

У Запоріжжі заборонено відвідування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах. Наразі існує небезпека подальшого погіршення якості води, у т.ч. за мікробіологічними показниками, ризик виникнення інфекційних захворювань.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі Держекоінспекція буде контролювати скид стічних вод промислових підприємств.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#якість води #колектор стічних вод #моніторинг #Каховська ГЕС
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...