• Головна
  • Запорізький суд оголосив вирок у справі про колабораціонізм для Євгена Балицького
15:05, 29 червня 2023 р.

Запорізький суд оголосив вирок у справі про колабораціонізм для Євгена Балицького

Комунарський районний суд міста Запоріжжя присудив 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна і з позбавлення права обіймати посади в органах влади, для призначеного Кремлем, так званого «голови» тимчасово окупованої частини Запорізької області Євгена Балицького.

Про це повідомляє з зали суду 061.

Судили тепер вже колишнього депутата обласної ради за двома статтями – колабораційна діяльність та злочини проти основ національної безпеки України.

Саме кримінальне провадження щодо референдуму було зареєстровано лише 11 січня 2023 року. У матеріалах справи зазначається, що Балицький, бажаючи проявити себе перед вищим військово-політичним керівництвом держави-агресора організував та провів на тимчасово окупованій території Запорізької області незаконний референдум про входження Запорізької області до складу російської федерації.

Зокрема він підписав та видав як очільник окупаційної адміністрації, указ «Про призначення референдуму Запорізької області про вихід Запорізької області із складу України та про входження Запорізької області до складу російської федерації на правах суб'єкта російської федерації». Також Балицький знаходячись на тимчасово окупованій території міста Мелітополь підписав пропозицію «Про прийняття Запорізької області в Російську Федерацію на правах нового суб'єкта» та скерував до президента країни-агресора Володимира Путіна.

Так як Балицький перебуває на окупованій території і не приймав участь у судовому розгляді, то вирок йому оголосили заочно. Вирок вступає в силу одразу після фактичного затримання Балицького.

Щодо конфіскації майна, то суд накладає його на приватний будинок в Мелітополі, автомобіль Toyota Land Cruiser, бізнес - Мелітопольський завод підшипників, ТОВ "Телерадіокомпанія"МТВ плюс", "Аква Біом" та інше.

Формально у сторон процесу залишається 30 днів на подання апеляції.

Раніше 061 повідомляв, що до суду скерували справу одного з керівників бердянської поліції, якого затримали за державну зраду.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Балицький #суд #вирок #колабораціонізм #Запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...