• Головна
  • У Запоріжжі прокуратура запросила 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна для колаборанта Балицького
18:05, 27 червня 2023 р.

У Запоріжжі прокуратура запросила 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна для колаборанта Балицького

У Запоріжжі прокуратура запросила 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна для колаборанта Балицького

Сьогодні, 27 червня, у Комунарському районному суді відбулися судові дебати у справі про колабораційну діяльність, де обвинуваченим виступає депутат Запорізької обласної ради Євген Балицький.

Про це повідомляє 061.

Обвинувачений Євген Балицький наразі призначений Кремлем так званим "головою" тимчасово окупованої частини Запорізької області. З перших днів війни він підтримав дії країни-агресора та очолив окупаційну владу на Мелітопольщині, а після організував та провів на тимчасово окупованій території незаконний референдум про входження Запорізької області до складу Російської Федерації.

Зокрема він підписав та видав як очільник окупаційної адміністрації, указ «Про призначення референдуму Запорізької області про вихід Запорізької області із складу України та про входження Запорізької області до складу російської федерації на правах суб`єкта російської федерації», а також він підписував так звані "міжнародні угоди" про приєднання частини Запорізької області до РФ.

Чинне кримінальне процесуальне законодавство передбачає процедури, в тому числі і судові, які здійснюються за відсутності обвинуваченого.

Прокуратура запросила найбільше покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади в органах влади і з конфіскацією майна.

«Вважаємо, що органом досудового розслідування надані правильні кваліфікації діям обвинуваченого, а саме участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, а також умисні дії, вчинені з метою змінення меж державного кордону України. Незважаючи на те, що розгляд проводиться за відсутності обвинуваченого, його вина доведена доказами, дослідженими у суді – показами свідків щодо референдуму, протоколами огляду інтернет-ресурсів, що підтверджують вчинення злочину. В своїй сукупності докази є достатніми для доведення винуватості і постановлення вироку», - прокоментував прокурор Запорізької обласної прокуратури.

Адвокатка Балицького, призначена державою, зазначила про те, що не є доведеним факт добровільності зайняття Балицьким посади так званого «голови» окупаційної адміністрації.

«Хочу звернути увагу на те, що ані під час досудового слідства, ані під час судового розгляду справи зв’язку з Балицьким у сторони захисту не було. Вважаю, що це є прямим порушенням права на захист і в ході процесу суд має надавати обвинуваченому весь ряд процесуальних прав і гарантій. У зв’язку з цим, прошу виправдати Балицького Євгена Віталійовича у зв’язку з недоведеністю вини», -  прокоментувала сторона захисту.

Зазначимо, що відповідно до чинного законодавства, кожна особа має право на надання юридичної допомоги.  Балицький не обирав собі адвоката,  його захисниця в суді насправді не має з ним жодних контактів і зазначила про те, що адвокатів у таких справах несправедливо асоціюють з підзахисними. Були навіть прецеденти, коли громадські активісти включали захисників в базу «Миротворець» лише тому, що вони захищали в судах осіб підозрюваних в колабораціонізмі та державній зраді.

Вирок суд у справі Балицького суд має оголосити вже 29 червня.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю для 061 голова Запорізької обласної ради Олена Жук повідомила, що виключити Балицького можна наразі зі складу депутатского корпусу після оголошення судом вироку.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Балицький #колабораціонізм #кримінальне провадження #прокуратура #суд #провина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...