• Головна
  • На утримання пляжу на Кічкасі міська влада Запоріжжя хоче витратити майже 2 мільйона гривень
18:03, 25 червня 2023 р.

На утримання пляжу на Кічкасі міська влада Запоріжжя хоче витратити майже 2 мільйона гривень

На утримання пляжу на Кічкасі міська влада Запоріжжя хоче витратити майже 2 мільйона гривень

Комунальникам з КП «Титан» невдовзі передадуть в господарське відання пляж на вулиці Л.Шмідта, на який було витрачено більше 20 мільйонів гривень, але в мерії кажуть, що на це потрібно ще майже 2 мільйона гривень.

Про це стало відомо від час засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів, передає 061.

Посадовці з управління питань екологічної безпеки розрахували, що на утримання пляжу, який ще не введений в експлуатацію і зони відпочинку площею в 1,44 га до кінця 2023 року потрібно 1,9 мільйона гривень (в тому числі на енергопостачання та водовідведення).

«Ця сума необхідна нам буде на утримання пляжу з 1 вересня і до кінця року. Я думаю, що ви знаєте в якому стані він знаходиться – необхідно вкладати і вкладати, щоб його привести в якийсь стан. Також заплановані мінімальні суми на електропостачання і водовідведення з розрахунку на те, що пляж відкриватися не буде, це чисто для технічних потреб», - зазначила посадовиця управління екологічної безпеки Валентина Малиш.

На виконання робіт з утримання парків, скверів та поточний ремонт їх елементів передбачено збільшення видатків бюджету в розмірі 2,5 мільйона гривень.

Також передбачено встановлення та утримання в належному стані 10 біо-туалетів та покосу трави на площі 0,7 га. На ці заходи просять виділити ще 580 тисяч гривень.

Крім того, посадовці попросили «докинути» їм ще 350 тисяч гривень до раніше забюджетованих коштів на придбання спецтехніки для КП «Зеленбуд» та КП «Титан» через збільшення цін.

«Зараз ми знаходимося в стані проведення тендеру. Зібрали ще раз пропозиції і чим далі цей процес буде йти, тим ціна буде рости. Це не додаткові кошти, а в рамках перерозподілу», - прокоментувала Валентина Малиш.

Загальне фінансування за Програмою розвитку та обслуговування зеленого господарства міста збільшиться на 4,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі міськвлада зобов’язала комунальників розпочати підготовку пляжів, парків та скверів до літнього сезону.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пляж #Л.Шмідта #зона відпочинку #кошти #виплати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...