• Головна
  • У Запоріжжі адміністрація з питань охорони здоров’я просить виділити їм 225 млн грн на зарплати, харчування та ремонти
16:41, 25 червня 2023 р.

У Запоріжжі адміністрація з питань охорони здоров’я просить виділити їм 225 млн грн на зарплати, харчування та ремонти

У Запоріжжі адміністрація з питань охорони здоров’я просить виділити їм 225 млн грн на зарплати, харчування та ремонти

КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» пропонує депутатам внести зміни в програму «Охорона здоров’я міста Запоріжжя» та збільшити видатки на 225 мільйона гривень.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової комісії з питань бюджету та фінансів, передає 061.

Посадовці зазначають, що з цієї суми – 212 мільйонів гривень хочуть спрямувати на заробітну плату медичним працівникам комунальних закладів на виконання постанови Кабміну, якою передбачається збільшення мінімальної зарплати лікарів на території бойових дій. Зазначається, що зарплати зростуть в середньому на 20%.

«У нас на сьогодні є лише три заклади, де немає дефіциту для виплати такого рівня заробітної плати, зокрема, це лікарні №9 та №6. Станом на сьогодні зарплати виплачені, але в наступному місяці в нас вже будуть проблеми і нам потрібно буде близько 32 мільйонів гривень, щоб перекрити цю різницю», - наголосили в Адміністрації охорони здоров’я.

В запитувану суму також увійдуть витрати на медикаменти для поранених, апарати зовнішньої фіксації, металоконструкції для лікарні №9 та лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги», поточний ремонт та реконструкцію деяких медзакладів.

Крім того, на медицину просять 13,4 мільйона гривень на придбання продуктів харчування для забезпечення покращеного харчування військових (з розрахунку до 100 гривень на 1 ліжко-день до кінця року).

Депутати зазначили, що вони хотіли б бачити презентацію, як були використані 76 мільйонів гривень, що були виділені минулого разу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі влада перевірить роботу фтизіопульмонологічної лікарні через численні скарги медпрацівників.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#медицина #охорона здоров'я #зарплата #харчування #видатки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...