• Головна
  • Історія родини з П’ятихаток, яка прожила півтора року під обстрілами та окупацією
13:05, 22 червня 2023 р.

Історія родини з П’ятихаток, яка прожила півтора року під обстрілами та окупацією

Село П'ятихатки, що неподалік Запоріжжя, півтора року було під окупацією росіян. Весь цей час в населеному пункті залишались мирні люди, в тому числі, родини з дітьми. 19 червня, після звільнення села, стало відомо про те, що українським військовим вдалось евакуювати 6 людей (родину з двома дітьми). 

Днями родина поділилась своєю історію та розповіла, як жила в окупації. 

"Ми навчались в українській школі дистанційно… Були люди, які ходили в російську школу. Вони розповідають, що там жили росіяни. Тобто, діти навчаються, а вони там живуть. Ми навчались дистанційно, у своїй школі, по мобільному інтернету. Мобільний інтернет у нас ловив лише в одній точці і тому ми зранку виходили, як він був якісний і завантажувати завдання, виконували, потім скидали. Не завжди виходило вчасно, бо іноді були обстріли", - розповідає старша донька Андрія та Наталі. 

Історія родини з П’ятихаток, яка прожила півтора року під обстрілами та окупацією , фото-1

Пані Наталя говорить, що дуже скучила за українською мовою і дуже зраділа, коли побачила військових 128-ї штурмової бригади (хлопці звільняли населений пункт). Родина не отримувала жодної допомоги від росіян, жила за рахунок того, що вирощувала на городі. Крім того, родина займалась розведення нутрій. Їх продавали. 

"Продавали за рублі, бо гривня там не ходить", - пояснила Наталя і додала, що залишила в селі 20 років своїй праці.

Історія родини з П’ятихаток, яка прожила півтора року під обстрілами та окупацією , фото-2

Родина йшла пішки. Кажуть пройшли за 40 хвилин 5 кілометрів. Із собою взяли лише два пакети з речами, собаку та двох хомячків. 

"Українські військові розмінували доріжку до найближчого села. Весь цей час росіяни гатили “в спину”, - говорить Андрій. 

Голова Запорізької ОВА Юрій Малашко запевнив, що з П'ятихаток будуть вивозити всіх мирних людей, яких там залишилось близько 20. На сьогодні опрацьовано питання забезпечення ВПО харчовими наборами, засобами гігієни, одягом, взуттям.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Окупаці #звільнення #родина #П'ятихатки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...