• Головна
  • Бібліотекарка з Токмака очолила окупаційний "міграційний відділ"
15:29, 21 червня 2023 р.

Бібліотекарка з Токмака очолила окупаційний "міграційний відділ"

За результатами слідчо-оперативних заходів СБУ встановила особи колаборантів і зрадників, які вступили до створеного окупантами так званого «відділу з питань міграції Управління внутрішніх справ по м. Токмак та Токмацькому районі».

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За даними слідства керівником псевдоутворення призначено колишнього бібліотекаря одного із закладів освіти Токмака.  

З початком окупації частини Запорізької області, вона, будучи проросійські налаштованою прийняла пропозицію від окупантів та зайняла посаду заступника начальника відділу з питань міграції, у незаконному правоохоронному органі - «відділі з питань міграції Управління внутрішніх справ по м. Токмак та Токмацькому районі».

На цій «посаді» вона виконувала обов’язки щодо реалізації політики держави агресора у сфері міграції у тому числі протидії незаконній міграції, громадянству, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших категорій мігрантів, чим здійснювала діяльність в інтересах російської федерації, з метою підтримання окупаційної влади у місті Токмак.

Фактично цей орган було сформовано для примусової паспортизації місцевого населення. Мешканці, які не отримали російський паспорт, позбавляються права на соціальну підтримку, отримання гуманітарної допомоги та інше.

У ході проведення слідчо-оперативних дій співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази дій керівника псевдоустанови та 8 її підлеглих, задокументували злочинну діяльність і встановили місця їх перебування та маршрути переміщення. 

Слідчі УСБУ в Запорізькій області кваліфікували дії колаборантів за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) та ч. 1 ст. 111-2 (умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво) та окупаційній адміністрації держави-агресора, шляхом реалізації чи підтримки рішень та дій держави-агресора та окупаційної адміністрації держави-агресора, вчинені громадянином України) Кримінального кодексу України. 

Обвинувальні акти направлено до суду.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Окупанти #міграційний відділ
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...