• Головна
  • У Запорізькій області відкрили координаційний центр підтримки населення: якими питаннями він буде займатися
14:24, 17 червня 2023 р.

У Запорізькій області відкрили координаційний центр підтримки населення: якими питаннями він буде займатися

У Запорізькій області відкрили координаційний центр підтримки населення: якими питаннями він буде займатися

При Запорізькій ОВА запрацював Координаційний центр підтримки цивільного населення. Основним завданням цієї структури є допомога постраждалому внаслідок військової агресії з боку РФ населенню.

Прo це пoвідoмили в пресслужбі Запoрізькoї OВА, передає 061.

Також в адміністрації на базі координаційного центру хочуть створити декілька робочих груп за напрямками: працевлаштування;взаємодія з міжнародними організаціями та забезпечення гуманітарних потреб; ментальне здоров’я; підтримка ветеранів війни, полонених; є-відновлення; організація освітнього процесу; безпекове середовище та цивільний захист; моніторингу міст компактного проживання ВПО; комунікації з громадськими організаціями та волонтерами;

«Координаційний центр створено для налагодження роботи всіх напрямків життєдіяльності регіону, аналізу ситуації в територіальних громадах, задоволення потреб населення, а також підтримки функціонування закладів державної такомунальної форми власності», - наголошують в обласній військовій адміністрації.

Разом з цим перед фахівцями координаційного центру поставлено завдання у пошуку та заохоченні громадських ініціатив та проєктів міжнародної гуманітарної допомоги для забезпечення доступності до всіх наявних у регіоні психосоціальних, медичних, освітніх, правових та інших послуг.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області окупанти не дають евакуюватися мешканцям прифронтових районів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#координаційний центр підтримки #нуманітарна допомога #відновлення #підтримка #громади
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...