• Головна
  • В Мелітополі окупанти привласнили бренд відомої газети
21:58, 15 червня 2023 р.

В Мелітополі окупанти привласнили бренд відомої газети

В Мелітополі окупанти привласнили бренд відомої газети

12 червня в тимчасово окупованому Мелітополі пропагандисти розпочали видавати газету, привласнивши назву і дизайн місцевого видання зі сторічною історією «Новий день».

- В Мелітополі знову почали видавати газету «Новий день», яка вже знайома багатьом поколінням наших містян. Перший випуск оновленого видання присвячений до Дня Росії, - заявили на одному з пропагандистських телеграм-каналів.

«Оновлене» видання зовні майже не відрізняється від мелітопольської міськрайонної газети «Новий день», яка видавалась з 1923 року і припинила друкуватись на початку окупації міста в 2022 році. Ось як виглядав випуск газети «Новий день», який вийшов 23 лютого напередодні повномасштабного вторгнення рф до України.

В Мелітополі окупанти привласнили бренд відомої газети , фото-3

Редакція ще 14 березня 2022 року повідомила про припинення  друку і попередила про можливе самовільне використання бренду газети.

- В умовах окупації редакція, нажаль, змушена припинити друк Мелітопольської міськрайонної газети «НОВИЙ ДЕНЬ». Поки працюватимемо лише на сайтах та соціальних сторінках Мелітополь.City та газети «Новий день». З цього моменту, якщо десь з’явиться видання під назвою «Новий день», це означатиме, що хтось свавільно використовує наш логотип, а редакція не має до змісту матеріалів жодного відношення. З окупантами НЕ СПІВПРАЦЮЄМО, - заявили на сайті видання.

В Мелітополі окупанти привласнили бренд відомої газети , фото-4

Привласнення бренду газети «Новий день» підтверджують і в Запорізькій обласній організації НСЖУ.

- Рашистські пропагандисти добралися до популярного в районі, історичного 100-річного міськрайонного видання «Новий день». Вони зробили свою нікчемну підробку максимально схожою на улюблену місцевими жителями газету, скопіювавши все – логотип, кольори, дизайн, верстку, але «начинку», тобто статті та мову упихнули свої, загарбницькі, - повідомили в обласній організації НСЖУ.

Як раніше писав 061, окупанти арештували мелітопольську журналістку Ірину Левченко та її чоловіка. 

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

"Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#газета #окупація #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...