• Головна
  • СБУ затримала російського агента з Енергодара, який в лавах ЗСУ «здавав» напрямки українських контрударів
15:16, 14 червня 2023 р.

СБУ затримала російського агента з Енергодара, який в лавах ЗСУ «здавав» напрямки українських контрударів

СБУ затримала російського агента з Енергодара, який в лавах ЗСУ «здавав» напрямки українських контрударів

Військова контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію на та викрила агента головного управління Генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ).

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передає 061.

Зловмисником виявився мешканець Енергодара, який ще до початку повномасштабного вторгнення РФ вступив до лав ЗСУ. Там він проходив військову службу в одному із гарнізонів у Дніпропетровській області.

За даними слідства, наприкінці минулого року його дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки. Фігурант на початку розвідувально-підривної діяльності підтримував комунікацію з агресором через свою матір, яка залишилась в тимчасово окупованому Енергодарі і потрапила у поле зору ГРУ.

Згодом зрадника вивели на прямий «зв’язок» з російською воєнною розвідкою. Для комунікації використовували месенджер Телеграм.

За вказівкою агресора фігурант збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті.

Напередодні контрнаступу ЗСУ російський агент отримав «термінове» завдання від свого «куратора» – з’ясувати дату початку і основні напрямки українських контрударів.

Також зрадник мав передати окупантам маршрути перевезення іноземного озброєння та військової техніки Сил оборони на лінію боєзіткнень.

Крім того, він намагався встановити канали радіозв’язку у бойових підрозділах українських військ.

Втім, співробітники Служби безпеки своєчасно викрили російського агента, задокументували його злочинні дії і затримали під час виконання ворожого завдання.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ оголосила підозру командиру росгвардії, який катував військовополонених в Енергодарі.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #Енергодар #агент ГРУ #слідство #фігурант #українські позиції
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...