• Головна
  • В акваторії Каховського водосховища в Запорізькому районі рівень води продовжує знижуватись, - Держекоінспекція
10:15, 12 червня 2023 р.

В акваторії Каховського водосховища в Запорізькому районі рівень води продовжує знижуватись, - Держекоінспекція

В акваторії Каховського водосховища в Запорізькому районі рівень води продовжує знижуватись, - Держекоінспекція

Держеконінспекція щоденно здійснює контроль та аналіз водогосподарської ситуації Дніпровської ГЕС. У Запоріжжі та Запорізькому районі рівень води продовжує знижуватись. Також знижується рівень розчинного кисню у Дніпрі.

Про це повідомили в пресслужбі Держекоінспекції, передає 061.

Інспектори провели обстеження акваторії Каховського водосховища в Запорізькому районі Запорізької області. Встановлено, що рівень води продовжує знижуватись, триває обміління та відокремлення озер, проток від основного річища р. Дніпро, в нерестовищі в межах Дніпровської гряди.

Спільно з Національним заповідником «Хортиця» здійснюється постійний моніторинг ситуації в заплаві острова Хортиця з метою найскорішого виявлення місць скупчення водних біоресурсів чи можливих явищ їх задухи, на даний час.

Спеціалісти відібрали проби поверхневої води ріки Дніпро в межах м. Запоріжжя. За результатами проведених досліджень вміст розчинного кисню складає значно знизився- 4,08 мг/дм3, при нормі не нижче 4,00 мг/дм3.

За повідомленнями Запорізького обласного центру з гідрометеорології - рівень води в районі пункту спостереження міста Нікополь, складає 9,1 м. Рівень води наразі продовжує знижуватись.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у мерії Запоріжжя хочуть звернутись до Кабміну для погодження позапланових перевірок забруднювачів для Держекоінспекції.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рівень води #Дніпро #обміління #спеціалісти #дослідження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...