• Головна
  • У Запоріжжі департамент муніципального управління замовив на півмільйона гривень демонтаж незаконних МАФів
11:49, 10 червня 2023 р.

У Запоріжжі департамент муніципального управління замовив на півмільйона гривень демонтаж незаконних МАФів

У Запоріжжі департамент муніципального управління замовив на півмільйона гривень демонтаж незаконних МАФів

Департамент муніципального управління Запорізької міської ради оголосив тендер та вже заключив угоду на 498 429 гривень з підрядною організацією на демонтаж малих архітектурних форм та інших конструкцій, встановлених без відповідних дозвільних документів.

Про це повідомляється в реєстрі публічних закупівель Prozorro, передає 061.

Згідно з умовами договору, на цю суму підрядна організація має прибрати з вулиць міста 40 МАФів в строк до 15 грудня 2023 року.

Послуги з демонтажу включають в себе демонтаж (із збереженням цілісної форми) та відокремленням він інженерних мереж, завантаження демонтованих об’єктів або їх конструктивних елементів, транспортування та розвантаження до майданчика тимчасового зберігання на Кічкасі, а також прибирання території від сміття та будівельних матеріалів та механізмів.

В тендерній документації зазначається, що підрядник повинен мати щонайменше два вантажних автомобіля або самоскиди,екскаватор-навантажувач, легковий автомобіль, вантажний автокран 10-20 тон.

Тендер без конкурсу отримала фірма «ПРІОБУД», яка була створена лише 5 місяців тому і на 95% належить підприємцю Дмитру Лободі. Низка фірм Лободи здавна і регулярно отримує замовлення від міськради. Свого часу одну з фірм, де Лобода був співвласником, відносили до сфери впливу “смотрящего” Євгена Анісімова. Лобода також є одним зі співвласників ПТ «ЛОМБАРД «МІДАС»». Раніше Дмитро Лобода очолював Запорізьку міську організацію “Нашої України”.

Як повідомив директор департаменту муніципального управління Віталій Лисенко демонтажні роботи разом з підрядною організацією стартують у Запоріжжі вже наступного тижня.

«Дякуючи депутатському корпусу було виділено фінансування на цей вид демонтажа. Вже проведена тендерна процедура і вже з наступного тижня разом з підрядною організацією ми починаємо прибирати незаконні об’єкти торгівлі згідно укладених рішень», - зазначив Віталій Лисенко під час засідання постійної комісії з питань розвитку підприємництва, торгівлі та послуг.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі презентували нове комунальне підприємство "Муніципальна варта": чим воно буде займатися.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#демонтаж #МАФи #міськрада #підприємці #звернення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...