• Головна
  • У Запоріжжі водій намагався оскаржити штраф за перевищення швидкості, аргументуючи це тим, що він поспішав в укриття
16:02, 4 червня 2023 р.

У Запоріжжі водій намагався оскаржити штраф за перевищення швидкості, аргументуючи це тим, що він поспішав в укриття

У Запоріжжі водій намагався оскаржити штраф за перевищення швидкості, аргументуючи це тим, що він поспішав в укриття

Заводський районний суд розглянув адміністративну справу за позовною заявою місцевого мешканця, який намагався оскаржити постанову патрульної поліції щодо перевищення швидкісного режиму.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, 14 березня 2023 року патрульні інспектори на вулиці Діагональній в Заводському районі міста винесли постанову, де зазначалося, що водій автомобіля Renault Iwingo, рухався зі швидкістю 100 км/год, чим перевищив встановлене обмеження швидкості в населеному пункті. Швидкість вимірювалася за допомогою лазерного вимірювача ТruCam. За вчинення даного правопорушення водія притягнуто до відповідальності та накладено штраф в 340 гривень.

Сам водій в суді повідомив про те, що правопорушення не вчиняв, а поспішав у найближче укриття через оголошення повномасштабної повітряної тривоги в Україні. Він не задоволений тим, що на його вимогу поліцейський не надав сертифікат про проходження перевірки засобу вимірювання швидкості; на ділянці дороги, де нібито було зафіксоване порушення ПДР, був відсутній дорожній знак «5.70». Він просив суд скасувати постанову про притягення його до адміністративної відповідальності, а також стягнути на його користь з патрульної поліції судові витрати на правничу допомогу.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що поліцейські діяли в межах своїх повноважень, а позивач дійсно порушив Правила дорожнього руху, за що передбачена адміністративна відповідальність за ч. 1 ст. 122 КУпАП

Правоохоронці надали суду свідоцтво про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки TruСАМ та відеодокази.

Також суд зазначив про те, що наявність повітряної тривоги, на яку посилався водій у позові, жодним чином не звільняє останнього від дотримання ним ПДР України.

Таким чином у позові водію було відмовлено, а адміністративний протокол залишається в силі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, у Запоріжжі патрульні інспектори допомогли чоловіку, який залишився один в квартирі з закривавленою головою.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#поліція #укриття #суд #штраф #перевищення швидкості #оскарження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...