• Головна
  • У Запорізькій ОВА розказали про ситуацію з підготовкою укриттів в школах, дитячих садочках та університетах
17:10, 29 травня 2023 р.

У Запорізькій ОВА розказали про ситуацію з підготовкою укриттів в школах, дитячих садочках та університетах

У Запорізькій ОВА розказали про ситуацію з підготовкою укриттів в школах, дитячих садочках та університетах

Новий навчальний рік в закладах освіти Запоріжжя може розпочатися в змішаному форматі або ж офлайн за декількох умов: безпекова ситуація та наявність підготовлених укриттів. Найкраща ситуація зі сховищами в університетах міста, а найгірша в дитсадках та школах.

Про це повідомила під час брифінгу директорка департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації Людмила Бухаріна.

Зі 120 шкіл, гімназій та ліцеїв міста за планом до нового навчального року у найкращому випадку зможуть підготувати з тим фінансуванням, що є на сьогодні, (а це - 34 мільйона гривень державна субвенція+30% з місцевого бюджету), лише третину шкіл.

«Робота почалася не лише минулого року, з літа ми почали активно обстежувати заклади освіти в частині наявності укриття і його стану, його облаштування. Ми зіткнулися з тим, що більшість закладів освіти не мають, як такого укриття. Саме до споруд цивільного захисту, наприклад, відносяться протирадіаційне укриття та бомбосховище. У Запоріжжі та Запорізькому районі лише одна школа має повноцінне протирадіаційне укриття. Тобто рік будівництва цих закладів освіти співпадав з тим часом, коли це взагалі не будували і в школах наявні лише споруди, які можуть відноситися до найпростіших укриттів – підвали, певні приміщення і так далі. Ми тісно співпрацюємо з фахівцями ДСНС в частині обстеження та надання рекомендацій щодо того, що саме необхідно доопрацювати. Зараз у нас є заклади освіти, які поділені за списками – рекомендовано до використання для навчального процесу без зауважень/ чи з зауваженнями, які можуть бути усунені та не рекомендовані. В минулому році близько 40% не були взагалі рекомендовані», - прокоментувала Людмила Бухаріна.

Директорка департаменту освіти також зазначила про те, що в дитячих садочках ситуація ще складніша. В більшості з них навіть немає найпростішого укриття, забезпечені вони лише на 25% за потужностями щодо учасників освітнього процесу (діти, викладачі, співробітники).

Міська влада вже розробила п’ятирічний план з відповідними заходами по ремонтам та реконструкціям, але все залежить від наявного фінансування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі суд зобов’язав комунальників привести у належний стан протирадіаційне укриття в центрі міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#школи #освіта #навчання #діти #люди
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...