• Головна
  • В шоломах і броніках: на Запоріжжі захисники взяли участь в благодійному забігу, - ФОТОРЕПОРТАЖ
22:55, 28 травня 2023 р.

В шоломах і броніках: на Запоріжжі захисники взяли участь в благодійному забігу, - ФОТОРЕПОРТАЖ

В шоломах і броніках: на Запоріжжі захисники взяли участь в благодійному забігу, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 28 травня, в одному з населених пунктів Запорізької області військовослужбовці ЗСУ приєднались до благодійної акції «Пробіг під каштанами». Цьогоріч захід проходив в онлайн форматі, тому долучитись можна було з будь-якого міста чи країни.

Як проходив благодійний забіг на Запоріжжі – далі в репортажі 061.

Кожен з учасників забігу зробив благодійний внесок – всі кошти підуть на закупівлю обладнання для Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Саме допомога дітям мотивувала військовослужбовців приєднатись до заходу.

- Кожен або майбутній тато, або теперішній тато, тому до дітей особливе ставлення. Ми всі розуміємо, що пішли в ЗСУ для того, щоб захищати мирних мешканців, в тому числі і дітей. Тут хлопці різного віку, з різною освітою, з різних регіонів, навіть різних національностей, але якщо ви поговорите, то, думаю, більшість скаже, що воює не за щось абстрактне, а вони воюють за своїх дітей, - каже учасник забігу Ярослав на позивний Нео.

В шоломах і броніках: на Запоріжжі захисники взяли участь в благодійному забігу, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-1

Маршрут забігу склав трохи більше 2 кілометрів. Але захисники бігли в бойовому спорядженні – в шоломах та бронежилетах. Серед найпідготовленіших учасників – боєць з позивним Снайпреус. В мирному житті він працював вчителем фізкультури, але з початком повномасштабного вторгнення став на захист країни. Каже, що готувався до цього, їздив на військові збори, тренувався. Біг є одним серед його захоплень.

В шоломах і броніках: на Запоріжжі захисники взяли участь в благодійному забігу, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-2

- Раніше займався марафонським бігом. Я виступаю за ветеранів Закарпаття, займаюсь в Ужгородському біговому клубі. Ми брали участь в українських стартах, закордонних стартах, зокрема, якраз перед початком великої війни ми їздили в Румунію на марафон, перед цим в Словаччині, в Угорщині на благодійний забіг. Найкращий мій час на марафонський дистанції - 3 години 28 хвилин, - розповів Снайперус.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#забіг #благодійність #ЗСУ #військовослужбовці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...