• Головна
  • Обстріл селища Малокатеринівка: про що розповідають люди, як виглядають будинки, - ВІДЕО, ФОТО
11:52, 11 травня 2023 р.

Обстріл селища Малокатеринівка: про що розповідають люди, як виглядають будинки, - ВІДЕО, ФОТО

Обстріл селища Малокатеринівка: про що розповідають люди, як виглядають будинки, - ВІДЕО, ФОТО

10 травня близько 21:50 ворожі реактивні системи залпового вогню вдарили по селищу Малокатеринівка, що неподалік Запоріжжя. Від обстрілу загорілись приватні будинки. Одна з бригад швидкої допомоги, яка їхала надавати допомогу людям, також потрапила під обстріл. 

Далі в репортажі 061.

"Почула бах-бах-бах. Раза чотири. Я голову підняла, а воно як бабахне і я аж підскочила. Вийшла в коридор, схопилась за стіл, дивлюсь хата горить на сусідній вулиці. Разплакадась. Воно бухкає і я не бачу, що в мене на вулиці горить хата…. Сиділа на вулиці до 00:30, думала, що я не виживу. Сиділа на вулиці поки не замерзла", - розповідає 94-річна мешканка селища Марія Єгоровна.

Вона вже трошки прийшла до тями після пережитого. Говорить, що зранку до неї прийшла сусідка, стукала у двері, гукала, а вона так заховалась, що й не одразу й почула. 

Вночі у Марії Єгоровни піднявся тиск, наковталась пігулок, аби збити його.  Розповідає, її сусідку з будинку, що навпроти, забрали в лікарню. 

"В молодості війну пережила і тепер в таких годах ще одну переживаю. Якби його, падло, черв'як ізїв, як він оце війну підняв. Більш нічого я йому не можу побажати", - звертається до путіна старенька жінка. 

Сусідку, про яку вона розповіла, звати Наталя, їй 65 років. Її донька разом з онукою у дворі збирають речі та документи, які намагались врятувати від вогню вночі.

"Мама в лікарні. Тиск сильно підскочив і не пам'ятає, що сталося. Уривками лише пам'ятає", - розповідає 35-річна Ганна Швець. 

Її 9-річна донька Віталіна каже, що бахало сильно, потім скло почало вилітати з вікон. 

В їхньому будинку сильно пошкоджено дах, жити вони будуть поки в літній кухні. 

"Речі та документи почали рятувати, коли побачили, що дах горить. Скидали все на кучу, де не горіло. Зранку потім шукали", - додає пані Ганна. 

Нині у селищі працює комісія, яка фіксує пошкоджене майно.

"На сьогодні ми точно знаємо, що 4 будинки згоріли повністю, три будинки зруйновано на 50% (криші зруйновано) і близько 47 домів пошкоджено частково", - коментувати голова громади Володимир Сосуновський.

За його словами, попередньо росіяни обстріляли селище з РСЗВ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Обстріл #будинки #руйнування #Малокатеринівка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...