• Головна
  • У Запоріжжі СБУ затримала двох чоловіків, які готували теракти
10:36, 9 травня 2023 р.

У Запоріжжі СБУ затримала двох чоловіків, які готували теракти

У Запоріжжі СБУ затримала двох чоловіків, які готували теракти

Колишнього військового і водія керівника райадміністрації завербували російські спецслужби для здійснення терактів проти військовослужбовців. 

Про це повідомляє 061 з посиланням на СБУ.

Контррозвідка СБУ нейтралізувала російську агентурну групу, яка діяла у Запоріжжі. До її складу входили колишній військовослужбовець і водій очільника однієї з райадміністрацій Запоріжжя. 

Після широкомасштабного вторгнення колишній військовий зв’язався з братом, який проживає на території росії, аби він допоміг знайти контакт з російськими спецслужбами. Невдовзі зі зрадником через соцмережі зв’язався співробітник фсб і поставив завдання з розвідувально-підривної діяльності. До роботи на користь російських спецслужб долучився знайомий колишнього військового, який працював водієм у посадовця. Водій почав приховано записувати телефонні розмови чиновника. 

Агенти збирали інформацію про місця базування і переміщення українських захисників. Передані координати використовувалися ворогом для нанесення ударів крилатими і балістичними ракетами. Також ворожі удари наводилися на мости і залізничні переїзди у області. 

Зрадники планували скоїти теракти проти українських військових, встановивши вибухівку у місцях базування Сил оборони. Російські куратори виділили 4 тисячі доларів США для підготовки терористичних актів. 

Під час обшуків співробітники СБУ вилучили АК-47, близько тисячі патронів, а також бойові і димові гранати. Обом затриманим оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). 

Раніше 061 повідомляв, що у Запорізькій області окупанти вивозять награбоване майно в напрямку Криму.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запоріжжя #затримання #коригувальники #диверсія #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...