• Головна
  • В окупованому Мелітополі почались поквартирні перевірки наявності російського паспорту
11:33, 4 травня 2023 р.

В окупованому Мелітополі почались поквартирні перевірки наявності російського паспорту

В окупованому Мелітополі почались поквартирні перевірки наявності російського паспорту

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області посилюють перевірки місцевих жителів, яких змушують отримувати російські паспорти. Для цього в місті почали поквартирні обходи будинків.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

На тимчасово окупованих територіях збільшують кількість блокпостів та посилюють перевірки на них. Загарбники обмежили пересування між населеними пунктами окупованої частини Запорізької області – це можливо лише за умови наявності спецперепустки, яку видають лише тим, в кого є російські паспорти.

Також озброєні окупанти почали ходити по квартирам і питати про нявність російського паспорту. У випадку його відсутності погрожують депортацією.

- Вони (окупанти – ред.) почали поквартирний обхід, побудинковий, з перевіркою рашистських ворожих паспортів. Тож вони заходять в квартиру та перевіряють чи у мешканців є ворожі паспорти чи немає. І також після цього інформують, що за деякий час прийдуть знову і якщо не буде ворожого паспорту, то будуть готувати цих людей до депортації, - заявив Федоров в ефірі телеканалу «Есперсо».

В Бердянській міській військовій адміністрації повідомили про випадки, коли окупанти розривають українські паспорти, змушуючи місцеве населення отримувати російські.

Нагадаємо, загарбники до осені планують змусити отримати російські паспорти 80% населення окупованої частини Запорізької області. Метою примусової паспортизації є проведення так званих виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Мелітополь #паспорт #окупація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...