• Головна
  • У Запоріжжі депутати не підтримали звернення до президента та ВРУ щодо заборони УПЦ МП
16:11, 27 квітня 2023 р.

У Запоріжжі депутати не підтримали звернення до президента та ВРУ щодо заборони УПЦ МП

У Запоріжжі депутати не підтримали звернення до президента та ВРУ щодо заборони УПЦ МП

У Запоріжжі депутати не підтримали звернення  до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, голів місцевих адміністрацій щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій.

Про це стало відомо під час вісімнадцятої сесії міськради, передає 061.

У тексті звернення зазначається про те, що московська церква посідає чільне місце серед інструментів агресії: як через безпосередню колаборацію – злочинну співпрацю священнослужителів із окупантами – так і через поширення наративів ворога, сіяння ворожнечі серед українців, виправдання російської агресії та перешкоджання об’єднанню українських православних.

«Давайте Запоріжжя вже задекларує своє ставлення до питань безпеки в першу чергу, бо діяльність церков московського патріархату та організацій, пов’язаних з ними – це питання безпеки. Дуже багато міст вже прийняли такі рішення. У нас більша частина області окуповано, а в самому Запоріжжю «цвіте і пахне» Московський патріархат і навіть домінує за своєю кількістю за церквами Київського патріархату» , - закликала депутатка Галина Гончаренко.

Голова фракції «Слуга народу» Регіна Харченко підкреслила, що депутатам варто згадати ЗУ «Про свободу совісті та релігійні організації» і розуміти, які питання в їх компетенції, а які - ні.

«Ми маємо бути «в темі», що є реальною дією та рішенням, а що є просто популізмом», - зазначила Регіна Харченко.

Її колега адвокат Дмитро Гладкий повідомив, що він підтримує цю ініціативу, але є певні питання по формі цього проєкту рішення.

«Під час воєнного стану, під час війни – звернення до президента воно може бути поганенько сприйнято. Я підтримую такі звернення, якщо вони спрямовані від депутата, від представника громади. Без відповідних висновків не можна робити такі звернення до центральної влади України. Моя позиція по голосуванню стосується лише того, що, як на мене, форма звернення не відповідає вимогам часу», - зазначив Дмитро Гладкий.

Це звернення підтримали врешті-решт лише 20 з 40 присутніх депутатів.

Рішення про заборону Московського патріархату в Україні наразі вже схвалили 10 областей України.

Нагадаємо, що уряд вніс у Верховну Раду законопроєкт про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, якими керують в Росії. Мова йде про законопроєкт № 8371, який унеможливлює діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр яких перебуває за межами України в державі, що здійснює збройну агресію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі депутати не підтримали петицію, про скасування реорганізації лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#московський патріархат #ПЦУ #заборона діяльності #війна #звернення #сесія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...