• Головна
  • Суд арештував активи Запорізького заводу феросплавів
10:09, 25 квітня 2023 р.

Суд арештував активи Запорізького заводу феросплавів

​Суд арештував активи Оксани Марченко в Запорізькому заводі феросплавів на понад 1 млрд грн.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

В повідомленні зазначено, що за участі прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд арештував понад 1 млрд грн активів дружини колишнього народного депутата, лідера забороненої в Україні партії «ОПЗЖ», який позбавлений українського громадянства.

"Арештовано майнові права акціонерного товариства «Запорізький завод феросплавів», яке є одним з найбільших профільних підприємств в Європі. Дружина екснардепа, яка є підозрюваною у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій країни-агресора, володіє іменними акціями заводу на 13,7 % статутного капіталу", - йдеться у дописі

Нагадаємо, в рамках розслідування за клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури раніше арештовано активи та майно на понад 5,6 млрд грн, кінцевим бенефіціаром яких є дружина колишнього народного депутата України. 

Йдеться про корпоративні права на 2,6 млрд грн, об’єкти нерухомості, земельні ділянки і транспортні засоби, іменні акції в трьох обленерго на понад 3 млрд грн, якими вона володіє через офшорні компанії.

Досудове розслідування проводиться за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Завод #активи #марченко #суд #арешт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...