• Головна
  • Запоріжжя недоотримало за перший квартал більше 84 мільйонів гривень податків
13:37, 17 квітня 2023 р.

Запоріжжя недоотримало за перший квартал більше 84 мільйонів гривень податків

Запоріжжя недоотримало за перший квартал більше 84 мільйонів гривень податків

Протягом першого кварталу 2023 року до бюджету міста Запоріжжя надійшло 2 мільярди 84 мільйона гривень. З них дотацій, субвенцій з інших бюджетів – 282,3 мільйона гривень, а решта – податкові надходження.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів, передає 061.

Якщо говорити про виконання плану загального фонду бюджету, то він виконав на 95,4%. В плані 1,842 мільярди гривень, а надійшло 1,758 мільярди гривень.

«Недоотримано 84,3 мільйона гривень. Це переважно податок на доходи з фізичних осіб. Також недоотримано акцизного податку на 8,4 мільйона гривень, за землю – 5,8 мільйона гривень, податок на нерухомість – 1,3 мільйона гривень. Натомість перевищені планові показники по єдиному податку», - повідомила директорка департаменту фінансової та бюджетної політики Вікторія Логвиненко.

Посадовці також зазначають, що з початку року деякі підприємці призупинили перерахування податку за землю. Це ЗАЗ, Запоріжкран та інші.

Щодо видатків, то вже профінансовано 96,8% від планових показників за період. Реверсна дотація до державного бюджету наразі не перераховується.

"Ми зробили прогноз до кінця року і вже бачимо, що ми можемо недоотримати десь близько 300 мільйонів гривень. Така тенденція вимальовується", - зазначила Логвиненко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі розширюють перелік отримувачів матеріальної допомоги за зруйноване чи пошкоджене житло.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гроші #невиконання #бюджет #видатки #доходи #податки #сплата
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...