• Головна
  • У Запорізькій області окупанти посилюють райони, щоб перешкодити просування українських військ
11:00, 14 квітня 2023 р.

У Запорізькій області окупанти посилюють райони, щоб перешкодити просування українських військ

У Запорізькій області окупанти посилюють райони, щоб перешкодити просування українських військ

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов 13 квітня повідомив, що російські війська посилили райони в Херсонській та Запорізькій областях, щоб перешкодити можливому просуванню українських військ.

Про це йдеться в аналітичному звітіISW, передає 061.

Запорізька обласна адміністрація України повідомила, що російські війська продовжують будівництво укріплень і мінування вздовж лінії фронту в Запорізькій області.

Російське джерело в той час стверджувало, що 13 квітня українські війська продовжували розвідувальні дії в Запорізькій області. Російський мілблогер зазначав, що українські війська проводили зондування поблизу російських оборонних пунктів в районі Роботиного (14 км на південь від Оріхова).

Російські війська продовжують створювати загрозу безпеці Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). Українська державна енергетична компанія «Енергоатом» 13 квітня повідомила, що російські війська продовжують мінувати території поблизу ЗАЕС і що одна з мін нещодавно підірвалася біля диспетчерська четвертого енергоблоку об’єкту.

Російські окупаційні чиновники продовжують обмежувати пересування цивільного населення та посилювати контррозвідувальні заходи на окупованих територіях, щоб покращити оперативну безпеку Росії напередодні очікуваного українського контрнаступу. Українська влада повідомила, що російські окупаційні чиновники посилили правила для операторів таксі і тепер вимагають від них пред’являти перепустки на блокпостах у Токмаку Запорізької області. Повідомляється, що російська влада заборонила російським військам приймати їжу від місцевих жителів або спілкуватися з місцевими жителями. Російські ЗМІ повідомляли, що окупаційна влада затримала мешканця Бердянська Запорізької області за підозрою у передачі українським військовим інформації про пересування російських військ.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що російські окупаційні чиновники змушують цивільне населення евакуюватися до російського та окупованого Криму, посилюючи заяви про те, що українські контрнаступи завдадуть шкоди життю жителів окупованих територій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ворожа армія понад 80 разів вдарила по містам та селам на Запоріжжі.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ворожий напрямок #оборона #контрнаступ #мінування #ЗАЕС
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...