• Головна
  • У Запоріжжі депутати міськради хочуть зобов’язати посадовців готувати якісні доповіді на засідання постійних комісій
12:17, 13 квітня 2023 р.

У Запоріжжі депутати міськради хочуть зобов’язати посадовців готувати якісні доповіді на засідання постійних комісій

У Запоріжжі депутати міськради хочуть зобов’язати посадовців готувати якісні доповіді на засідання постійних комісій

Депутатам Запорізької міськради пропонують внести зміни до регламенту в частині підготовки проєктів рішень та затвердити умови, в яких випадках проєкти можуть бути не підтримані комісією і відправлені на доопрацювання.

Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань екології, передає 061.

Автор цієї ініціативи депутат Євген Мусійченко повідомив, що змушений був підготувати такий проєкт через те, що йому набридло, коли на комісію приходять доповідачі з департаментів та управлінь, які або взагалі не вважають за потрібне доповідати на постійних комісіях, або ж не можуть пояснити нічого про проєкт, не володіють інформацією про цифри, вплив проєкту і так далі.

«Багато доповідачів, можливо не умисно, але вводять нас в оману. Певним комісіям розказали одне, а нам інше. Коли депутати починають задавати додаткові питання, то деякі представники комунальних підприємств та установ взагалі не можуть нічого конкретного відповісти. Цим проєктом рішення ми пропонуємо більше не підписувати «заслухано чи ні», ми маємо прийняти рішення – підтримати чи ні. Робота в комісії – це і є частина сесії, де фіналом є пленарне засідання. Ми стикаємося з тим, що департаменти в останню комісію приходять і швидко щось звітують, а ми намагаємося за одне засідання 150 питань розглянути. До прикладу, до нас взагалі не ходить департамент культури.  Це не конструктивно, бо об’єктивно не може депутат з усіма питаннями ознайомитись та проаналізувати. Я, наприклад, довіряю думці своїх колег по фракції в інших комісіях. Основний сенс в тому, аби доповідачі приходили до підготовленими. В моєму проєкті є роз’яснення за якими критеріями комісія може не підтримати проєкти рішень», - зазначив Мусійченко.

Згідно з текстом документа, зазначається, що проект рішення може бути «не підтриманий» постійною комісією на її засіданні у разі: неякісної та неповної доповіді доповідача; відсутності порівняльної таблиці «до змін» - «після змін»; неврахування попередніх зауважень від осіб, що входять до складу постійної комісії (депутатів); економічної або соціальної недоцільності; невідповідності проекту рішення вимогам чинного регламенту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій міськраді знову хочуть змінити правила голосування за виділення земельних ділянок.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#депутати #зміни #регламент #доповіді #постійні комісії #підготовка #департамент
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...