• Головна
  • Техніка нарізання продуктів за допомогою ножа cантоку: поради та прийоми
Новини компаній
14:41, 11 квітня 2023 р.

Техніка нарізання продуктів за допомогою ножа cантоку: поради та прийоми

Новини компаній

Ніж сантоку – це універсальний кухонний інструмент, який широко використовується в японській кухні. Останнім часом він стає все більш популярним серед профі та ентузіастів кулінарії по всьому світі. Причому, сантоку оказався дуже зручним та корисним не тільки на азіатський, але й на європейській кухні!

Цей нiж має безліч варіантів використання. За його допомогою можна  нарізати скибочками, кубиками чи мілко подрібнювати або переробляти на фарш самі різноманітні продукти, включаючи овочі, фрукти та м’ясо. 

Y-D8K8WBz95mppWpsqSBuZDmlzX41UvdhkOS2YC2AsFGkfOLgokZs1yjsQtCbQtNwsrR_FFkbO70uigsTPSjazsuDwdo8VBMaaI4WfPkS6oDnurujFTo76SAr9ARTrra8WyVW4hr1754SRGLcq86JQ

Однак техніка використання ножа сантоку може дещо відрізнятись від використання більш звичайних типів кухонних ножів. Саме тому, для досягнення найкращих результатів потрібна про цю техніку дещо дізнатись. У цій статті ми приведемо кілька порад і хитрощів щодо способів нарізання продуктів ножем сантоку.

Тримайте ніж правильно

Перший крок у використанні ножа Сантоку – це правильно тримати його. Міцно візьміться за рукоятку ножа ведучою рукою, обхопіть великим і вказівним пальцями основу леза. Інші пальці повинні міцно (але не надмірно міцно) стискати рукоятку. Такий спосіб утримання дозволить вам легко маневрувати ножем.

Тримайте ніж рівно

На відміну від європейських шеф-ножів, сантоку не призначений для різання у розгойдування чи маятником. Замість цього найкраще використовувати прямі різальні рухи вперед-назад чи рублячі згори-вниз. Контролюйте ніж. Намагайтесь не нахиляти його у різні боки. Рухайтесь прямо. Ця техніка полегшує керування ножем з прямою ріжучою кромкою.

Оволодійте технікою рубання

Техніка рубання є найпоширенішим методом, який використовується під час праці багатьма східними ножами. Якщо ви правша, візьміть їжу, яку ви ріжете, лівою рукою та покладіть її на обробну дошку. Тримайте пальці руки ніби то трохи подгорнутими, не розтопирюйте їх у різні боки. Швидко та рівно опускайте ніж сантоку на продукт, що ви збираєтесь порубати. Лезо має бути паралельним столу. Тримайте клинок рівно. Не нахиляйте його вправо чи вліво. Уявіть, що працюєте ножем гільйотини. Ця техніка ідеальна для рубання овочів, зелені та фруктів однакового розміру.

Трохи про повітряні кишені

Однією з найбільш цікавих особливостей ножа сантоку є повітряні кишені. Так називають низку невеликих западин або виїмок уздовж леза. Така конструктивна особливість зменшує тертя леза о продукт, що нарізається та запобігає прилипанню їжі до леза. Використовуйте ніж сантоку, коли вам треба нарізати щось м'яке. Наприклад, ніжну рибу чи сир. За допомогою легкого руху вперед-назад ви можете переконатися, що їжа, що нарізається, буде відпадати від леза.

Регулярно заточуйте лезо

Щоб досягти найкращих результатів під час різання ножем сантоку, важливо тримати його лезо завжди гострим. Тупі ножі можуть бути небезпечними, бо робота ними втомлює, а рух такого ножа часто може стати непередбачуваним. Регулярне заточування леза допоможе зберегти його гостроту та забезпечить його належну роботу.

Про відношення до ножа

Користування ножем сантоку може вимагати трохи часу щоби освоїти його, але одні з головних причин популярності цього ножа – простота його використання та ефективність. Трохи попрактикувавшись ви отримаєте цінне доповнення до вашого кухонного арсеналу. Не забувайте правильно регулярно підточувати ніж та зберігайте його у спеціально відведеному місці. також нагадуємо вам, що, якщо ви хочете, щоби ваш ніж працював довго та якісно, його треба мити не у посудомийній машині, а вручну та ретельно протирати насухо після миття. Виконуйте ці прості правила і ваш сантоку буде працювати на вас довгі роки та принесе вам чимало користі! 


Джерело - https://grandway.ua/catalog/nozhi-kuhonnye/santoku/

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...