• Головна
  • Запорізький суд оголосив вирок чоловіку, який брав участь у терористичній групі «восток»
13:27, 7 квітня 2023 р.

Запорізький суд оголосив вирок чоловіку, який брав участь у терористичній групі «восток»

Жовтневий районний суд Запоріжжя визнав винним чоловіка, який у складі терористичної групи «восток», незаконно створеною так званою «днр», проводив навчання бойовиків (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Він отримав 10 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Про це повідомили в прес-службі суду.

Згідно матеріалів справи, колишній військовослужбовець ЗСУ працював таксистом в Донецьку. В 2014 році він добровільно вступив до лав терористичної групи «восток» на посаду водія-механіка БТР та проводив навчання бойовиків. В суді чоловік свою вину не визнав. Він підтвердив, що має військові навички, але нікого не навчав. За словами обвинуваченого, він возив бойовиків батальйону «восток», але участі у терористичному угрупуванні не брав. В 2015 році разом з родиною переїхав до Запорізької області, де працював протягом 5 років до арешту.

Але вину обвинуваченого підтвердили докази: покази свідків, які бачили його у Донецькій області у 2014 році у складі незаконних військових угрупувань, фото з соцмереж із зображенням обвинуваченого у військовій формі; даними стільникового зв’язку, тощо.

Як арніше писав 061, восьми поліцейським з Мелітополя оголосили підозру у державній зраді.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #вирок #днр #восток
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...