• Головна
  • У Запоріжжі підприємці, що захотіли будувати АЗС навколо житлових будинків, ухилялися від сплати 800 тисяч гривень боргу
17:42, 4 квітня 2023 р.

У Запоріжжі підприємці, що захотіли будувати АЗС навколо житлових будинків, ухилялися від сплати 800 тисяч гривень боргу

У Запоріжжі підприємці, що захотіли будувати АЗС навколо житлових будинків, ухилялися від сплати 800 тисяч гривень боргу

Господарський суд Запорізької області задовольнив позов прокуратури до приватної фірми про визнання недійсним акта прийому-передачі нерухомого майна до статутного капіталу.

Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури, передає 061.

Згідно з даними судового реєстра, мова йде про фірму «Октан» та «Центр розвитку сучасного будівництва". «Октан» ще в 2019 році звернулось до Запорізької міської ради з заявою про зміну цільового призначення землі, яку він орендує на вулиці Казачій, аби побудувати там автозаправний комплекс.Через два роки «Октан» через акт-прийому передачі передала "Центру розвитку сучасного будівництва" недобудову, яка по документам значиться, як «незавершене будівництво житлового будинку».

Прокурори встановили, що обидві фірми мають одного і того самого власника, а сам акт був необхідний, аби не сплачувати по судовому рішенню борг за безпідставно набуте майна, зменшене на суму сплаченого земельного податку на суму майже 800 тисяч гривень.

Суд погодився з позицією прокурора про те, що новий та попередній власники об’єктів нерухомості є пов’язаними особами та передача майна здійснено з метою ухилення від погашення боргу.

«Після набрання судовим рішенням законної сили за рахунок спірного нерухомого майна перед місцевим бюджетом буде погашена заборгованість у сумі 800 тисяч гривень», - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі головний лікар приватної клініки оформлював фіктивну інвалідність чоловікам призовного віку.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#борг #гроші #АЗС #будинок #акт прийому-передачи #правочин
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...