• Головна
  • В Запорізькій області керівник державного агропідприємства приховав врожай гороху вартістю більше 1 млн грн
10:16, 24 березня 2023 р.

В Запорізькій області керівник державного агропідприємства приховав врожай гороху вартістю більше 1 млн грн

Керівник державного агропідприємства Мелітопольського району використовував державні землі для з метою отримання неправомірної вигоди іншим товариством. Він значно занизив кількість зібраного врожаю гороху, приховавши від держави більше 1 мільйона гривень.

Про це повідомили в облуправлінні поліції.

За даними слідства, 42-річний виконуючий обов’язки директора аграрного підприємства в липні 2021 року засіяв земельні ділянки державної форми власності горохом та зібрав врожай. В облікових документах фігурант занизив кількість врожаю, що дозволило йому передати на користь третіх осіб 126 900 кілограмів гороху. Вартість врожаю на липень 2021 року перевищувала мільйон гривень.

За інформацією обласної прокуратури, керівник підприємства, яке входить до структури Національної академії аграрних наук України, занизив кількість зібраного врожаю в облікових документах майже вдвічі. «Легальний» врожай разом з «прихованим» він вивіз на підконтрольний елеватор для подальшої реалізації.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Як раніше писав 061, у Запоріжжі прокуратура судиться з фармацевтичною компанією, яку визнали переможницею в тендері на 2 мільйона.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#врожай #горох #агропідприємство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...