• Головна
  • Запорізькі «Тепломережі» можуть перейти на чотириденний робочий тиждень через брак коштів
20:06, 20 лютого 2023 р.

Запорізькі «Тепломережі» можуть перейти на чотириденний робочий тиждень через брак коштів

Запорізькі «Тепломережі» можуть перейти на чотириденний робочий тиждень через брак коштів

Концерн «Міські теплові мережі» розглядає можливість перейти на чотириденний робочий тиждень та відправити в простій частину персоналу через брак коштів.

Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань життєзабезпечення міста, передає 061.

Як повідомив директор підприємства Сергій Астапенков, ситуація на підприємстві досить складна.

«З травня минулого року був заблокований рахунок і всі кошти, що надходять на підприємство спрямовуються на погашення заборгованості за спожитий природний газ ще минулого року. Зараз на підприємстві залишаються лише кошти на заробітну плату. У зв’язку з важким фінансовим положенням ми розгорнули план виживання підприємства, який включає в себе перехід на чотириденний робочий тиждень і 450 чоловік ми плануємо відправити в простій в літній період», - повідомили в керівництві концерну.

За словами Астапенкова, якщо не буде фінансової підтримки, то в простій відправлять влітку операторів котелень, бо на цей період часу для них навіть немає роботи. Також прогнозують, що десь на 15% можуть знизитись зарплата інших співробітників.

В адміністрації підприємства зазначають, що зверталися в Асоціацію міст України і спільно з іншими підприємствами теплоенерго підготували звернення до ВРУ. У зверненні мова йде про вирішення наступних питань: включення різниці в тарифах в ту заборгованість за газ, що є на сьогодні; розблокування рахунку, щоб хоча б 40% залишалися на підприємстві.

У мерії зазначають, що рівень розрахунків за теплопостачання впав до 70% і фінансова підтримка з міського бюджету буде достатньою на найближчі півроку і якщо не приймати заходів, то ситуація буде критичною.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі комунальні підприємства та департаменти подали потреби у додатковому фінансуванні на 2,6 млрд грн.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Концерн тепломережі #співробітники #план #простій #фінансування #робочий тиждень
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...