• Головна
  • У Запоріжжі розслідують справу за держзраду податковиці, що співпрацює з окупантами та агітує підприємців працювати на рф
14:57, 20 лютого 2023 р.

У Запоріжжі розслідують справу за держзраду податковиці, що співпрацює з окупантами та агітує підприємців працювати на рф

У Запоріжжі розслідують справу за держзраду податковиці, що співпрацює з окупантами та агітує підприємців працювати на рф

Слідчий суддя Комунарського районного суду погодив клопотання слідчого ДБР про проведенню спеціального досудового розслідування відносно старшого державного інспектора Енергодарської державної податкової інспекції ДПС у Запорізькій області.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Податковиця працювала у місті Кам`янка-Дніпровська, а після повномасштабної збройної агресії , перейшла на бік ворога, надавши добровільну згоду на співпрацю з окупаційною владою рф.

У матеріалах справи зазначається, що жінка почала здійснювати агітацію підприємців в місті щодо необхідності отримання останніми паспортів громадян рф, відкриття розрахункових рахунків у банківських установах країни - агресора для подальшої перереєстрації суб`єктів господарської діяльності з метою включення їх до податкової системи рф та сплати податків, зборів і платежів на користь окупаційної влади.

В подальшому саме вона займалася перереєстрацією суб`єктів господарської діяльності, досі веде облік платників податків, а також контролює своєчасність, достовірність та повноту сплати на користь окупаційної влади рф, а також здійснює схиляння до державної зради жителів м.міств Кам`янка-Дніпровська Запорізької області.

Податковиці намагалися вручити повідомлення про підозру, однак вона знаходиться на окупованій території та переховується. Правоохоронці винесли матеріали по цій справі в окреме кримінальне провадження.

Суддя погодився з тим, що підозра є обґрунтованою і підтверджується доказами. Також суд погодив дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що жительці селища на Запоріжжі, яка допомагала окупантам проводити псевдореферендум, СБУ оголосило підозру.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#підозра #провадження #податкова служба #агітація #держзрада #ДБР
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...