• Головна
  • У Запоріжжі ініціюють встановлення меморіальних дошок загиблому військовому льотчику
11:39, 17 лютого 2023 р.

У Запоріжжі ініціюють встановлення меморіальних дошок загиблому військовому льотчику

У Запоріжжі пропонують встановити меморіальні дошки Герою України В’ячеславу Радіонову. Військовий льотчик загинув при виведенні авіації з-під ворожого ракетного удару.

Про це повідомляє 061 з посиланням на Запорізьку облраду.

Гуманітарна комісія Запорізької облради розглянула пропозицію про увіковічнення пам’яті про військового льотчика В’ячеслава Радіонова. В’ячеслав Радіонов - уроженець Запоріжжя, випусник ліцея “Захисник”. У 2022 році військовий посмертно отримав звання Героя України і орден “Золота Зірка”.

“В'ячеслав Радіонов проходив військову службу у 40-й бригаді тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ. Літав на МіГ-29. Він загинув у перший день широкомасштабної війни – 24 лютого 2022 року – при виведенні авіації з-під ракетного удару по аеродрому Василькова. Завдяки мужнім діям Радіонова повний склад літаків 40-ї бригади тактичної авіації не зазнав ушкоджень і був піднятий у повітря”, - зазначили у облраді. 

Комісія обласної ради підтримала пропозицію щодо вшанування пам’яті військового і направила звернення до Запорізької обласної і міської рад. Пропонується встановити меморіальні дошки на ліцеї “Захисник” та будинку, де жив льотчик.

Раніше 061 повідомляв, що з полону звільнили заступника мера Енергодара.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Радіонов #льотчик #увіковічнення #Запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...