• Головна
  • Як позбутися кредиту під час війни
Новини компаній
11:00, 17 лютого 2023 р.

Як позбутися кредиту під час війни

Новини компаній

Що буде якщо не платити кредит під час війни, а також, які наслідки несплати по кредиту, чи можна уникнути відповідальності за борг по кредиту?

У зв'язку з воєнними діями, які сьогодні відбуваються на території України, багато наших громадян волею обставин опинилися у скрутних життєвих обставинах, залишившись без будь-якого заробітку. Українці, які мали кредити в банках, втратили будь-яку можливість сплачувати відсотки та відповідного саме основне тіло кредиту. Далі пропонуємо вам разом із нами трохи детальніше розглянути це питання та знайти на нього логічну відповідь аби раптом і у вас є кредит, ви точно знали що із ним робити та як діяти далі.

Кредити під час війни

Як позбутися кредиту під час війни, фото-1

Всі українці, котрі мали відкриті у тих чи інших банках кредити, за збігом обставин просто втратили змогу сплачувати відсотки та відповідно тіло самих кредитів. У зв'язку з цим виникає цілком логічне запитання стосовно того, чи передбачена у нас в Україні якась певна відповідальність у разі несплати під час воєнного стану (війни) кредиту. Проте перш за все варто пам'ятати, що коли певна особа бере в банку кредит або позику в інший фінансові організації, між нею та кредитором виникають правовідносини, які мають дві сторони, а саме сторони «позичальника» та «кредитора». Тобто коли позичальник, незалежно від причин, припиняє оплату кредиту чи позики, кредитор має законне право застосувати щодо першого відповідні заходи, спрямовані на стягнення цієї заборгованості.

Багато позичальників, чомусь впевнені у тому, що вони можуть не сплачувати свій кредит оскільки у країні війна. Але ж в цей період позичальники звільняються лише від оплати ними штрафів з пенею, котрі з самого початку передбачені самими кредитними договорами. Водночас не забуваймо про те, що поширеними наслідками несплати по кредитній заборгованості навіть під час війни будуть такі:

  • позов на боржника до суду;
  • судове засідання з визначенням суми боргу;
  • виконавче провадження;
  • арешт майна або рахунків боржника;
  • примусова реалізація майна або списання коштів з рахунку.

Але хіба дозволяється арешт майна під час воєнного стану (війни)? Звісно і таке у цей час аналогічно можливо. Окрім арешту майна може бути також арешт зарплатного рахунку.

Як дізнатися чи накладено арешт на майно

Якщо вас цікавить чи не накладено часом арешт на майно, яке вам належить, варто скористатися Єдиним державним реєстром нерухомого майна. Тут охочі зможуть всього за декілька хвилин отримати спеціальний витяг, а саме дізнатися про те, хто ж саме є власником конкретної нерухомості, дізнатися реєстраційний номер майна та чи часом не перебуває воно під арештом.

До слова, радимо дослухатися до поради відомої в Україні юридичної компанії «ПІК». Якщо вам наклали арешт на майно в період воєнного стану, не треба зволікати. Ситуація змінюється і ви можете зіштовхнутися з неможливістю скасувати арешт, суди перевантажені та розгляд справи може затягнутися на місяці.

Як позбутися кредиту під час війни, фото-2

Списання кредитів під час війни

Вас цікавить списання боргів МФО або інших боргів по кредитах іпотеці, автокредиту тощо? Хотіли б аби ненависний кредит був закритий назавжди, не було ніяких дзвінків з погрозами, а також не було колекторів із судами? Не хочете аби ваше майно арештували та й взагалі не бажаєте мати ніяких проблем, натомість мрієте нарешті почати жити нормально? Для того аби успішно домогтися всього цього, радимо вам звернутися за консультацією до професійного юриста, який працює в юридичній компанії «ПІК».

Тут працюють кваліфіковані фахівці своєї справи, які не зі слів знають про те, як раз та назавжди закривати кредити, котрі заважають нормально жити та працювати. Тому якщо й у вас раптом є така проблема, не варто відтягувати із її вирішенням. Звертайтеся в юридичну компанію «ПІК», де вам завжди у будь-який час готові прийти на допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...