• Головна
  • У Запоріжжі суд відправив під варту державного реєстратора за зловживання з нерухомістю
16:52, 13 лютого 2023 р.

У Запоріжжі суд відправив під варту державного реєстратора за зловживання з нерухомістю

У Запоріжжі суд відправив під варту державного реєстратора за зловживання з нерухомістю

Хортицький районний суд підтримав клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному в зловживанні повноваженнями державного реєстратора.

Про це повідомили в реєстрі судових рішень, передає 061.

В ході досудового розслідування встановлено, що право власності на квартиру було зареєстровано в Державному реєстрі прав за чоловіком, що помер в 2020 році. Державному реєстратору управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Гуляйпільської міської ради було надано рішення суду, де було встановлено факт проживання цього чоловіка та жінки однією сім`єю з лютого 2004 року по липень 2006 року та в порядку поділу спільного майна подружжя визнано за цією жінкою право власності на квартиру. Проте, насправді буда ще одна справа в інтересах неповнолітнього сина чоловіка про віділ частки із спільної часткової власності і в цій справі постановлена ухвала про призначення додаткової будівельно-технічної експертизи. Таким чином, надане державному реєстратору рішення Комунарського районного про поділ спільного майна подружжя насправді не ухвалювалось.

З’ясувалося, що державний реєстратор не запросивши рішення суду заради отримання неправомірної вигоди здійснив реєстрацію права власності на квартиру на підставі неіснуючого судового рішення.

За версією прокуратури, жінка незаконно набула право власності на об`єкт нерухомості квартиру, чим спричинила матеріальну шкоду територіальній громаді міста Запоріжжя в особі Запорізької міської ради на суму 967 156 гривень

У судді слідчий просив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для держреєстратора, бо він обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Усвідомлюючи свою причетність до кримінального правопорушення та тяжкість покарання, він залишив місце свого проживання, згідно інформації з бази «АРКАН» 08.04.2022р. переткнув державний кордон України у точці пропуску «Малий Березний» ділянка кордону «Словацька» та на теперішній час не повернувся, місце його фактичного знаходження невідомо, у зв`язку з чим був оголошений у державний та міжнародний розшук.

Правоохоронці просили у зв`язку з тим, що дерєреєстратор оголошений у міжнародний розшук, заочно обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчий суддя з цим погодився і ухвалив відправити під варту підозрюваного, як тільки його вдасться затримати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що запорізький районний суд розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання про застосування запобіжного заходу щодо державного реєстратора Широківської сільської ради Запорізького району, який зареєстрував квартиру за 600 тисяч гривень за особою, яка не мала на це законних підстав.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#державний реєстратор #махінації #нерухомість #квартира #гроші
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...