• Головна
  • У Запоріжжі суд виправдав посадовця у справі про закупівлю неякісних солодких подарунків для дітей
18:00, 11 лютого 2023 р.

У Запоріжжі суд виправдав посадовця у справі про закупівлю неякісних солодких подарунків для дітей

У Запоріжжі суд виправдав посадовця у справі про закупівлю неякісних солодких подарунків для дітей

Запорізький апеляційний суд визнав невинуватим начальника відділу освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради у справі щодо закупівлі неякісних солодких подарунків для дітлахів на суму в 266 280 гривень.

Про це повідомляє 061 з посиланням на реєстр судових рішень, передає 061.

Обвинувачуваним виступив екс-начальник відділу освіти Бердянська Володимир Липський, якого судили за зловживання владою чи службовим становищем. Суд першої інстанції визнав Липського невинуватим у зв’язку з недоведеністю його провини, проте прокуратура подала апеляційну скаргу.

Мова йшла про закупівлю у грудні 2018 року кондитерських виробів, які входять до набору новорічного кондитерського подарунку. Цукерки містили у своєму складі синтетичні барвники та консерванти, використання яких заборонено у харчуванні дітей, що перебувають у дитячих садочках та школах.Крім того, переможець торгів вказав неіснуючий код ДСТУ. Правоохоронці заявили, що посадовець підписав документи на постачання товару неналежної якості, чим спричинив збитки територіальній громаді на загальну суму 266 280 гривень.

Сторона обвинувачення вимагала призначити йому покарання у виді 4 років позбавлення волі. Прокурор зазначив, що посадовці відділу освіти тоді обрали переможцем ФОП з 8 учасників, пропозиція якого не була самою вигідною за ціною та містила сумнівні документи про якість товару, що є не чим іншим як зловживанням службовим становищем. Також суд помилково дав оцінку висновку експерта, що подарункові набори нібито не є дитячим харчуванням та до них не застосовуються норми Інструкції з організації дитячого, хоча вони були призначені для дітей та видавалися дітям під час освітнього процесу.

Адвокати посадовця просили апеляційну скаргу залишити без задоволення через необґрунтованість наведених в ній доводів, а вирок суду залишити без змін як законний та обґрунтований.

Розглянувши справу, суд дійшов до висновку, що новорічні свята у закладах дошкільної освіти, під час яких дітям дарують цукерки (поза меню), не є частиною саме освітнього процесу.А тому солодощі, які придбав відділ освіти не є дитячим харчуванням і норми Закону України «Про дитяче харчування» не можуть бути застосовані до таких новорічних подарунків. Саме через це суд залишив в силі виправдальний вирок для посадовця.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі прокуратура вимагає визнати недійсним договір із обслуговування енергоблоків на 5 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#цукерки #відділ освіти #солодкі подарунки #дитяче харчування #їжа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...