• Головна
  • У Запоріжжі суд виправдав заступника керівника Служби автодоріг у справі про завищення матеріалів під час будівництва моста
15:00, 10 лютого 2023 р.

У Запоріжжі суд виправдав заступника керівника Служби автодоріг у справі про завищення матеріалів під час будівництва моста

У Запоріжжі суд виправдав заступника керівника Служби автодоріг у справі про завищення матеріалів під час будівництва моста

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя розглянув обвинувальний акт стосовно заступника начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області з фінансово-економічних питань Михайло Медведя у справі про службове підроблення та розтрату бюджетних коштів.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно матеріалів справи,проектом автотранспортної магістралі через р. Дніпро в Запоріжжі передбачено будівництво з використанням вант, виробництва англійської фірми «Брайдон-Тісен» в Німеччині. Ще в 2012 році між «Уманьавтодор» та фірмою «Адагрин Лтд» (Лондон) укладено контракт на 48 сталевих вантів для будівництва мосту у Запоріжжі, загальною вартістю 4 264 110 Євро. Умовою оплати товару за договором є авансові платежі. Після поставки вант до Запоріжжя та їх митного оформлення, відповідні митні декларації разом з платіжними документами щодо перерахування оплати фірмі «Адагрін ЛТД» ПАТ «Уманьавтодор» були направлені до Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

За версією обвинувачення, заступник начальника Служби автодоріг вніс до проекту протоколу засіданні спільної комісії з моніторингу ринку будівельних матеріалів в Запорізькому регіоні зазначені розрахунки вартості вант, що були здійснені з порушенням вимог законодавства України. За результатами проведенного розрахунку первісна вартість вантів склала 43 411 625 гивень., а за даними бухгалтерського обліку ПАТ «Уманьавтодор» - 44 493 997 гривень. Сума завищення первісної вартості вантів сталевих склала 1 082 372 гривень без ПДВ та 1 298 846 грн (з ПДВ).

Бухгалтери Служби, що були допитані у суді у якості свідків зазначили про те, що насправді акти з завищенням первісної вартості вантів були підписані від заступником начальника з будівництваі саме він має бути відповідальною особою за вказане порушення. Суть порушення полягає в тому, що за поставлені ванти, по яким на час поставки оплата не проведена, проведено розрахунок на дату їх отримання по вантажно-митним деклараціям, а не на дату перерахування коштів за курсом НБУ. Відповідно до положень чинного законодавства, працівники Службі автомобільних доріг у Запорізькій області не відповідають за правильність ведення бухгалтерського обліку в ВАТ «Уманьавтодор».

Колегія суддів, вислухавши пояснення обвинуваченого, свідків, дослідивши докази обвинувачення та захисту визнала посадовця невинуватим.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області окупанти розгромили асфальтобетонні заводи та виробничі бази дорожників.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #Служба автомобільних доріг #гроші #завищення цін #сталеві ванти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...